SANT AGUSTÍ I L’ORDE DOMINICANA

Dia 28 d’agost

SANT AGUSTÍ, BISBE I DOCTOR DE L’ESGLÉSIA
Família Dominicana: FESTA

El bisbe d’Hipona és un dels més eminents Pares de l’Església llatina, sobresortint en tot l’occident per la seva autoritat teològica sobretot en la doctrina de la gràcia, i resplendeix també com autor de la regla i preceptor de la nostra vida comunitària dominicana.

Després del IV Concili de Letrán (1215) Innocenci III va recomanar a sant Domènec que triés per als seus frares una regla antiga, que donés garantia a la nova família. “Immediatament, com testifica Jordán de Sajonia, els qui havien de ser frares predicadors, van professar segons la regla de l’insigne predicador sant Agustí. Humberto de Romans va mostrar més tard que sant Agustí havia escrit la regla conforme a la vida dels Apòstols. Tenint en compte que Sant Domènec, com a canonge ja feia gairebé vint anys havia professat la regla de sant Agustí, va comprendre que aquesta vida apostòlica triada per sant Agustí s’adaptava al propòsit dels predicadores.

L’obediència segons la regla apostòlica de sant Agustí i les constitucions de l’Orde sintetitzen encara en el nostre temps tota la professió de la vida dominicana.

Laudes i Vespres de Sant Agustí O.P i Litúrgia de les Hores