Xarxes socials:

Dominiques de l'Anunciata

Dominiques de l'Anunciata - Dominicas de la Anunciata

Inici Fundador

 

SANT FRANCESC COLL

Fundador de les Germanes Dominiques de l’Anunciata

 

 

L’apòstol missioner, el Pare Coll, predicador incansable, totalment arrelat a l’esperit dominicà i ple de fe i confiança en Déu, anava forjant el somni de fundar una tercera orde dominicana docent, tant per a nois com per a noies, a mesura que recorria ciutats i pobles, on advertia la falta d’escoles, i l’escassetat de mestres, i que les que hi havia eren molt poc freqüentades. L’entristia especialment la ignorància en què estava sumida la dona.

 

A l’agost de 1856 reunia set postulants a Vic, i així començava a prendre forma una nova realitat en l’àmbit de la família dominicana. Tot contribuí a refermar-lo en el convenciment que era una obra volguda per Déu, emparada per la Mare de Déu del Roser i vivificada pels mèrits i la intercessió de sant Domènec. Els exposà el camí de la vida religiosa com a resposta prompta a la crida de Déu, semblant a la donada pels apòstols, que ho deixaren tot, es van negar a si mateixos i seguiren només la veu del qui els cridava.

 

La fe el duia a afirmar que sant Domènec suscitava el nou grup, com un nou arbre que regava amb la seva pròpia suor i fins amb la seva sang. També aquelles noies sortirien en petits grups, «com estrelles brillants», a exemple de sant Domènec, per il·luminar amb la sana doctrina i dissipar les espesses tenebres de la ignorància. Aquest convenciment el plasmà en la primera regla que va imprimir per a les germanes.