PROFESSIÓ RELIGIOSA A FILIPINES

 PROFESSIÓ PERPÈTUA GNA. MARY ANN DE VERA CATALÀN, OP
SANT CARLES CITY, 31 DE MAIG DE 2013

“La meva ànima proclama la grandesa del Senyor” (Lc 1, 46)


Les tres comunitats de Filipines es van reunir a San Carlos City per viure i celebrar la Professió perpètua de la Gna. Mary Ann; va rebre la professió la Priora provincial, Gna. M ª Isabel Andrés. El dia assenyalat per a tal esdeveniment era el 31 de maig del 2013, festivitat de la Visitació de la Mare de Déu.

El vespre abans tingueren una vigília i celebració vocacional, molt ben organitzada per les germanes joves. La Gna. Mary Ann va preparar la Vigília amb textos i cançons que es podien seguir a través de power point i vídeos youtube. L’església de la comunitat, que actua de Parròquia, es va omplir de joves que volien compartir aquests moments amb totes les germanes. Després de la vivència espiritual es va passar a una part més festiva amb cançons, balls i teatre, ja fora del recinte de l’església. Cal constatar com es van esmerar les germanes joves en la preparació.

El 31 de maig a les 8:00 hores s’iniciava la celebració, presidida per Mons Sòcrates Villegas, bisbe de la diòcesi de Lingayen-Dagupan. La Gna. Cristine Caliguiran va introduir la celebració fent referència a la festa litúrgica de la Visitació i a la Professió perpètua de la Gna. Mary Ann. Seguidament el cant processional acompanyà l’entrada de les Germanes i sacerdots, l’església estava plena a vessar. Va ser molt emotiu el cant del salm responsorial, per una noia cega.

A l’homilia Mons Sòcrates va fer referència als vots, al compromís del “sí”: amor universal, buscar la voluntat de Déu, viure la creu com Crist … i el “no” que suposava en contraposició: amor possessiu, fer la nostra voluntat… Va ressaltar tres paraules: Sí, No i Misericòrdia. Va animar en tot moment a la Gna. Mary Ann a seguir ferma i perseverant en el camí de seguiment de Crist. 

El ritus propi de la professió perpètua es va viure amb profunditat i senzillesa: la petició de la Gna. Mary Ann de Vera de consagrar-se perpètuament a la Congregació de Dominiques de l’Anunciata, el diàleg entre la Gna. M ª Isabel i la Gna. Mary Ann, la lletania dels sants cantada amb la germana en prostració, la professió religiosa i la signatura, l’abraçada fraternal, el lliurament i col•locació de l’anell i la benedicció solemne del Bisbe.

Durant l’ofertori es van presentar diverses espelmes simbolitzant als nens de diferents nacions amb els quals la germana ha treballat: productes propis del seu poble natal, Bocaue (Filipines), el “mate” propi d’Argentina on la Gna. Mary Ann va realitzar l’etapa d’Estudiantat; productes de la terra de Sant Carles representant totes les accions apostòliques realitzades i finalment el pa i vi.

En l’acció de gràcies, la Gna. Mary Ann va fer un repàs exhaustiu de totes les persones que l’han ajudat en aquest camí. Va tenir paraules molt emotives pels seus pares i tota la seva família allí present, els Pares Dominics que l’han acompanyat, les seves germanes, la comunitat de Sant Carles, etc.

Al finalitzar l’Eucaristia les germanes varen cantar el Magnificat i l’himne al Pare Coll: “Sant Fundador …” agraïdes pel carisma que ens va transmetre i que tractem de fer realitat en els diferents continents on ens trobem presents.

Va ser una celebració molt bonica, profunda, senzilla, viscuda amb il·lusió i molta alegria. Que Déu segueixi beneint “L’Anunciata” a Filipines amb vocacions disposades a lliurar-se fins les últimes conseqüències. Ell sempre estarà al nostre costat!

Clica per veure les imatges de la celebració