MONÒLIT A MONTSERRAT. SANT FRANCESC COLL


Montserrat, 8 de maig de 2010:
El passat dia 8 de maig, l’Anunciata es vestia novament de festa per celebrar i fer memòria de la canonització de sant Francesc Coll. Es va beneir un monòlit dedicat al Sant, que restarà col·locat al camí de Sant Miquel de la muntanya de Montserrat.

El motiu d’aquesta trobada festiva era la benedicció d’un monòlit dedicat al seu fundador col·locat al camí de Sant Miquel a la muntanya de Montserrat, un lloc emblemàtic tant en l’aspecte religiós com en el de la identitat d’aquesta Catalunya on va néixer, predicà la bona nova de l’Evangeli i va idear la seva obra. Un bon nombre de germanes de les províncies la Mare de Déu del Roser i Sant Ramon de Penyafort, acompanyades per la Gna. Justina González, en representació de la Priora General, i una nodrida concurrència de membres de les comunitats educatives de les dues províncies i de la Fundació Educativa Privada Dominiques Anunciata Pare Coll, es congregaren a la basílica de Montserrat per participar en la Missa conventual.

Abans de la benedicció, la Gna. M. Isabel Andrés, Priora Provincial de la província “Sant Ramon de Penyafort”, es va dirigir a la concurrència per explicar el significat i agrair la presència dels participants.

“Avui i aquí, amb la benedicció d’aquest monòlit, volem expressar el nostre amor i reconeixement a un fill singular d’aquesta terra, que la va recórrer anunciant l’evangeli de salvació a tots. Que el seu llegat com a «transmissor de fe, sembrador d’esperança i predicador d’amor, de pau i reconciliació», no s’oblidi mai i ens impulsi a ésser, també nosaltres, «testimonis de Crist» en la societat del nostre temps.

Gràcies per la vostra presència: P. Ignasi Fossas per beneir aquest monument i presidir l’Eucaristia; Sr. Carulla, autor del monument junt amb els seus col•laboradors; germanes, professors, membres del PAS; alumnes, exalumnes, famílies i amics tots!

Que el Pare Coll ens beneeixi i faci créixer la seva obra en el món.

El monòlit ha estat col•locat en un indret del camí de Sant Miquel estratègicament seleccionat per l’autor de l’obra, el Sr. Francesc Carulla. En el monument, esculpit sobre un bloc de pedra de travertí romà de 2,30 metres d’alt, hi ha representat el P. Coll en la seva faceta d’educador, dirigint-se a dos nens i dues nenes. Hi ha també dues germanes com a continuadores de l’obra que ell va somiar: l’Anunciata. El color clar de la pedra contrasta amb el fons de la roca natural de la muntanya de Montserrat.