EL ROSARI, UNA ORACIÓ MARIANA I EVANGELITZADORA

Quatre segles han passat ja d’ençà que la devoció del rosari esdevingué veritablement catòlica, no tan sols perquè es va difondre arreu de la terra i és apta per a tots, sinó, sobretot, perquè llavors va ser revestida de l’autoritat de l’Església.

El rosari ha estat confiat a l’Orde de Predicadors per la mateixa Mare de Déu i per voluntat dels Papes. Hem d’estar molt atents per a no defraudar aquesta esperança que l’Església ha posat en l’Orde i hem de buscar amb afany que aquesta devoció creixi cada vegada més per al bé personal de tots i de la mateixa Església.

Tots els Papes del segle XX han estat molt devots del sant rosari. Joan Pau II insistia sempre en el rés del sant rosari. Reseu en família, en grups. Reseu en privat. Convideu tothom a resar. No tingueu por de compartir la fe.

El rosari és l’oració dels senzills i dels grans. És tan simple, que està a l’abast de tots; es pot resar a qualsevol lloc i a qualsevol hora.
El rosari honra el Senyor i Maria, la Mare de Déu, d’una manera especial. El rosari és un tresor a recuperar…

Per a una dominica de l’Anunciata, parlar del rosari és recordar el pare Coll, amb tota la riquesa de la seva vida apostòlica i de la seva vida privada… El rosari entre els dits, amb els granets gastats, proclama els secrets de la seva devoció entranyable a la Mare de Déu…

«El que us encarrego d’una manera particular és que professeu una cordial devoció a María Santíssima. Sí, sí, estimeu Maria, perquè ella estima els qui l’estimen, i els que són sol·lícits a buscar-la, la trobaran. Té en el seu poder les riqueses, la glòria i l’abundància per a enriquir els que li entreguen el cor, els que acudeixen a ella amb una verdadera devoció i confiança».

El rosari va ser la seva oració preferida, i eren moltes les parts que en resava cada dia, sobretot els darrers temps de la seva malaltia. El rosari sempre a les mans i el cor al cel, fins que Déu el va cridar… No podem pas oblidar el seu llegat!

 

«El Rosari de la Verge Maria és una pregària apreciada per molts sants i fomentada per l’Església. En la seva senzillesa i profunditat continua essent en aquest tercer mil·lenni, una pregària de gran significat destinada a produir fruits de santedat… El rosari, que es distingeix pel seu caràcter marià, és una pregària centrada en la cristologia… Amb ell el poble cristià entra en l’escola de Maria, per deixar-se introduir en la contemplació de la bellesa del rostre Crist i en l’experiència del seu amor. Mitjançant el Rosari, el creient obté abundor de gràcies, com rebent-les de les mans mateixes de la Mare del Redemptor» (Cf. Joan Pau II en la carta apostòlica Rosarium Virginis Mariae, de l’octubre de l’any 2002. núm. 1)

Sant Francesc Coll fou un gran devot i apòstol del rosari. Seguint el seu exemple, el rosari és per a nosaltres, dominiques de l’Anunciata, un mitjà eficaç  de  conversió i d’evangelització.

El rosari ens ajuda a madurar la nostra fe i caritat. Ens convida a ser portadores del missatge de pau i d’esperança. A mantenir-nos atentes a les realitats sofrents de la humanitat i, com a congregació mariana que som, a continuar recreant aquesta devoció perquè pugui ser  viscuda per tots amb profunditat. Així mateix, el nostre testimoni tindrà aquest gust evangèlic que es desprèn de contemplar i meditar el misteri de Crist i l’amor de Maria, la seva mare.

Liturgia dominicana O.L. Fiesta del Rosario 
Litúrgia O.P. Lectura de l’Ofici de la festa del Roser
Misterios de gloria. Reflexiones santos dominicos 
 
El pare Coll: Amor a Maria i el Rosari

El Rosario Viviente en la web de las dominicas de la Anunciata de la Provincia S. Martín de Porres. Clica per entrar