CELEBRACIÓ DE LES NOCES DE PLATA DE LA CONSAGRACIÓ A LA VIDA RELIGIOSA DE LA GNA. Ma. CARMEN ALBERTO

“La llavor és la Paraula de Déu: la que cau en terra bona representa els qui acullen la Paraula i la posen en pràctica” (Mt 13).

El dimarts dia 5 de setembre la Gna Mari  Carmen Alberto va celebrar les Noces de Plata de la seva consagració a la vida religiosa com a Dominica de l’Anunciata amb una Eucaristia d’Acció de Gràcies a la parròquia de la Mare de Déu del Carme de Maó. 

La celebració va estar presidida pel mossèn Llorens Sales, i concelebrada pels mossens  Joan Miquel Sastre i Guillem Pons.

La Gna Mari ha estat acompanyada per la Gna provincial Ma Rosa  Masramon i un grup de germanes Dominiques de l’Anunciata. Així com també de la seva família, dels membres de les diferents comunitats parroquials i dels seus amics i amigues.

Les lectura del profeta Jeremies sobre el terrissaire i, sobretot, la paràbola del sembrador centraren la celebració.  El Mossèn Llorens en l’homilia va fer un paral·lelisme entre aquesta paràbola i la vida de la Gna. Mari, així com també amb la vida de qualsevol cristià/na. Segurament també nosaltres hem passat per les diferents fases de ser terra dura, aquella terra arran del camí, aquella terra trepitjada, i endurida que no deixa entrar res; un terreny rocós amb poca terra i moltes pedres; però també una terra bona on la llavor creix i permet compartir vida i missió. Tot i així, la llavor arriba a tot arreu. I un dia el nostre cor s’obre, acull la llavor i dóna fruit. 

El mossèn Llorens expressar que “la nostra vocació és ser terra bona, una terra oxigenada, una terra fecunda, una terra plena de vida. I aquesta fertilitat la trobem en la pregària i missió. En la pregària on estem als peus del Mestre per escoltar-lo i fer que els seus sentiments siguin els nostres, i en la missió on aprenem les coses que ens ajuden en la vida i on ens posem als peus dels germans que ens necessiten”.

Seguidament la Gna. Mari va renovar els seus vots davant  tota l’assemblea.

El cant del do de la fraternitat, amarà el nostre cor reconeixent que aquest do és un regal del mateix Déu, que s’ha de cuidar dia a dia amb un amor sempre nou.

Tot seguit pregarem per l’Església, per la pau del món, per les persones consagrades i especialment pels joves d’avui, perquè busquin el sentit de la vida i la veritable felicitat en Jesús de Natzaret, i siguin valents en consagrar la seva vida a la causa de l’Evangeli.

A continuació es presentaren les següents ofrenes: Les llavors i un arbre com a símbol del creixement que la Gna. Mari ha anat vivint i experimentant en el seguiment del Senyor. Una llàntia encesa, signe de Jesús Ressuscitat on ella expressà la seva voluntat d’ajudar a il·luminar les tenebres de la ignorància amb la llum de la veritat. I finalment el Pa i el Vi signes amb els quals Jesús es fa present enmig dels homes amb l’entrega total de la seva vida, signe de la vida de la Gna. Mari d’entrega plenament a Crist per ser transformada i poder ser així donació envers els germans.

Finalment la Gna Mari ens  va emocionar amb unes paraules d’acció de gràcies, agraint i fent un recorregut de les persones que l’han acompanyat en la seva vida i procés. Sobretot, als seus pares que li van donar la vida. 

Ha estat una celebració plena de sentiments retrobats, d’especial tendresa, i d’un sentiment comú d’agraïment pels 25 anys d’entrega i fidelitat al Senyor de la Gna. Mari. 

Que el Sembrador de la vida  segueixi sembrant la llavor en ella,  perquè  doni el fruit necessari en cada moment de la seva vida.