PARE COLL I PUIG D´OLENA

Avui dimecres 17 de maig de 2023  hem celebrat la festivitat de Sant Francesc Coll, Pare Coll, fundador de les Germanes Dominiques. Tot i que la celebració és el dia 19 de maig, a Puig d´Olena ens hem avançat, ja el dia 19 és un divendres, dia que alguns dels nostres infants i adolescents marxen a casa seva de cap de setmana, fet que fa que el CRAE estigui més revolucionat, que no tots estiguin al centre, i per tant, hem cercat un dia alternatiu que ens afavorís fer la celebració tots junts. 

Els nostres infants i adolescents han pogut gaudir d’una tarda lúdica al centre; un berenar especial, una xerrada, uns powers points sobre la vida del Pare Coll i uns murals de dedicació a la seva obra, com a culminació del treball de fa dies. 

“Com una llum que encén una altre llum”… també nosaltres som llum per a molts infants i adolescents. Recordant el llegat del Pare Coll i les Germanes Dominiques, acompanyem infants i adolescents en el seu creixement personal, ensenyant a superar obstacles i desigualtats, a compensar dèficits i dificultats escolars, a ser protagonistes del seu procés, ensenyant valors humans, ensenyant una altra manera de viure, a treballar pel seu retorn familiar o cercar-ne alternatives, … i a sentir-se sempre acompanyats.

El Pare Coll el 1856 fundà a Vic la Congregació de Dominiques de l’Anunciata, dedicada a l’educació dels infants i Joves, sobretot en pobles abandonats. La missió de Puig d’Olena segueix el seu carisma, sent un referent com a centre per  la DGAIA, doncs, la protecció a la infància és un dels serveis amb més complexitat, però és el  nostre compromís.

El P. Vito T. Gómez Garcia, O.P. en la seva obra: El Pare Coll, Dominic. En la pàg. 20, escriu: “Els nens i nenes, particularment, li van robar el cor. Coneixia les seves carències i, sobretot, confiava en les possibilitats que tenien. Eren un sòlid fonament de la vida familiar i social. Per a la infància i joventut necessitada va planificar l´apostolat de la seva congregació, reunida per oferir camins de perfecció…” Avui a Puig d´Olena seguim aquest camí en vers la infància i la joventut més necessitada a tots els nivells de la vida. 

Ernest Viaplana 

Director CRAE Mare  de Deu del Roser 

Puig D´Olena