Trobada Voluntariat Dominiques de l’Anunciata

ABRIL 2022

El dissabte 2 d’abril ha tingut lloc una trobada del voluntariat amb el lema “Donem la mà”. Les persones que hi han participat, han arribat amb molta il·lusió per saber com s’enfocaria la trobada, després de tot aquest temps de pandèmia. La participació ha estat de 10 persones, més l’equip del voluntariat format per les Gnes Cristine Caliguiran i Rosa Alsina, i per Ma Jesús Delgado. Ens ha acompanyat també la Priora provincial, Gna Ma Rosa Masramon.

S’ha fet una dinàmica de presentació per parelles i en grups per donar la benvinguda. Seguidament el vídeo cantant: “todos somos uno” ens ha fet entrar en el món de la solidaritat. Les mirades dels personatges que acompanyaven la cançó, ens parlaven d’amistat, d’il·lusió, de relacions, d’ajut…

A continuació la lectura de l’evangeli Mt 25,35-40 ens ajuda a aturar-nos i reflexionar sobre la relació del text amb el voluntariat.

Sovint no ens adonem que tenim un entorn desfavorit, que hi ha molt per fer, a donar la mà, a escoltar a l’altre. Quan s’obren els ulls, es dona la mà, s’escolta…. pensem que no és gaire, potser insuficient, però quan arriba una resposta és aleshores quan t’adones que es rep més del que s’ha donat. El voluntari no espera recompensa, l’emoció arriba quan tens un agraïment que no esperaves. S’ha pres consciència que no cal anar a terres llunyanes per portar a terme un voluntariat, es pot fer a casa, amb els veïns, la família, els companys…

La Gna. Teresa Maluquer ha explicat el seu testimoni de vida com a religiosa i com a missionera. Ens ha transmès les seves emocions, vivències, alegries.

S’ha presentat la Fundació Anunciata Solidària (FASOL), fundació que es dedica el voluntariat de les Germanes Dominiques.

El voluntari o voluntària abans de fer una experiència de missió cal que tingui una formació bàsica.

Tots estant molt il·lusionats i pendents de les informacions que es donaven, i si a l’estiu ja podien anar de voluntaris.

Cal esperar per saber quins projectes es presenten a Madrid el cap de setmana del 22 al 24 d’abril.

Mentre esperem es convida a tothom a participar el dia 29 d’abril al Sopar Solidari. S’ha fet moltes vegades amb els alumnes de les escoles i ara es convida a persones adultes que ja fa temps que ho demanen.

Un sopar que ens porta a trobar-nos amb moltes persones que viuen al carrer. Persones amb sentiments, emocions…. però la vida no els ha somrigut de igual manera. La seves cases són el carrer. Necessiten que se’ls escolti i no se’ls ignori.

Es convida a tothom a expressar, a dir… Entre tots hem de fer caliu, hem de fer Família de Voluntariat.

Equip de voluntariat