Diumenge de la Paraula I V SETMANA DE LA BÍBLIA

Diumenge passat, tercer diumenge del temps de duran l’any, celebràvem el diumenge de la Paraula, instituït pel papa Francesc el 30 de desembre de 2019 mitjançant la Carta apostòlica  Aperuit Illis. el títol de la carta “està pres del relat de l’aparició del Senyor Ressuscitat als apòstols i deixebles, que trobem en el capítol 24 de l’evangeli de sant Lluc “els va obrir l’enteniment per a comprendre les Escriptures”.

“Amb aquesta Carta tinc la intenció de respondre a les nombroses peticions  que m’han arribat del poble de Déu, perquè en tota l’Església es pugui celebrar amb un mateix propòsit el Diumenge de la Paraula de Déu. Ara s’ha convertit en una pràctica comuna viure moments en què la comunitat cristiana se centra en el gran valor que la Paraula de Déu ocupa en la seva existència quotidiana. En les diferents Esglésies locals hi ha una gran quantitat d’iniciatives que fan cada vegada més accessible la Sagrada Escriptura als creients, perquè se sentin agraïts per un do tan gran, amb el compromís de viure-ho cada dia i la responsabilitat de testimoniar amb coherència”

A Catalunya se celebra la V setmana de la bíblia, del 24 de gener 29 de gener amb el lema: «Sortim a sembrar la Paraula (Mc 4,14)». Una iniciativa que va creixent any rere any amb diferents activitats a bisbats i parròquies.

Veure els enllaços d’interés:
Catalunya Religió
Setmana de la Bíblia