TROBADA DE JOVES PJV. Barcelona, Elisabets

DESCOBRINT PETJADES

El 2 de febrer de 2019 Dia de la vida consagrada vam tenir la trobada “ESPAI DE RECERCA” a la residència d’Elisabets. On van participar deu joves i quatre membres de l’equip de Pastoral Juvenil Vocacional de la Província. Dia apropiat per tenir un moment per reflexionar sota el lema “Descobrint PETJADES”: “Descobrint empremtes”. Transcrivim l’article que un petit grup dels participants ha elaborat.

Motxilla nova

Avui tots hem portat la nostra motxilla ben plena. Era pesada i feixuga. La manca de temps es repetia en cadascuna de nosaltres. La falta de generositat i humilitat social eren també comuns… Avui, hem fet un STOP. Un STOP en majúscules, que ens ha permès descarregar aquesta motxilla i sobretot parar. Desconnectar del dia a dia per mirar a l’interior de cadascuna de les persones que avui ens han acompanyat. Hem compartit experiències, hem emprat els valors cristians com a bandera d’un grup creat sense pràcticament conèixer-nos.

Una jornada amb moments molt emotius, que ens ha permès retrobar les nostres arrels, ser empremtes de Jesús, fent camí amb els altres, compartint amb els altres, com deixebles d’Emaús del segle XXI.

S’han fet reflexions en veu alta sobre la vida: Com un camí d’oportunitats, d’aprenentatge, en la que les inseguretats disfressades en obligacions socials i personals ens regala moments que s’han d’apreciar, valorar i agrair.

Després de la jornada, tots ens hem buidat. Hem trobat un espai on compartir, on hem après amb i dels altres. Ens hem sentit acompanyats i escoltats en aquest procés. Hem passejat l’un al costat de l’altre, caminant fermament, no de puntetes, trepitjant la vida i deixant la nostra petjada com un bocinet nostre en els altres.

Ja arriba el vespre, el sol es pon, i la jornada arriba a la seva fi. Tots marxem, de nou amb la motxilla més plena que mai! Ara, ja no porta els llibres feixucs de la manca de temps, de l’estrès… Ara, és una motxilla nova, ideal pels alumnes de la vida. Els nostres llibres són els somnis, les il·lusions, els aprenentatges, les experiències compartides. L’estoig, ric en colors per pintar el camí de la bondat, la paraula de Jesús, la humilitat. En definitiva, una motxilla que en moments complicats, ens permet respirar, valorar el que ens regala la vida i contemplar la bellesa de la simplicitat.

Àlbum fotogràfic