BENVINGUT NADAL DE LA MISERICÒRDIA


G
na. Mª Isabel Andrés (priora provincial) primera pàgina del Full Infromatiu de la Província

“Què demanes? – LA MISERICÒRDIA DE DÉU i LA VOSTRA”

Totes recordem aquesta pregunta i aquesta resposta ja que la sentim i la pronunciem un dels dies més memorables de la nostra vida:

EL Dia de la nostra Professió Religiosa com a Dominiques de l’Anunciata.

Permeteu que us ofereixi una senzilla reflexió del tema, ara que l’Església ens ofereix el Jubileu de la Misericòrdia que s’inicià el 8 de desembre.

LA MISERICÒRDIA DE DÉU

DÉU ÉS MISERICORDIÓS (Sal 103, 8-22).

Així amb majúscules, des de sempre i per sempre.

És un tret propi de la seva naturalesa de PARE que estima amb tendresa a les seves criatures, les protegeix, acompanya i dirigeix fins que assoleixin la seva plena humanitat i la felicitat sense fi que és estar en el seu Regne eternament.

Cadascuna de nosaltres, podria fer una llarga llista d’aquesta misericòrdia de Déu en la pròpia història i expressar moments i circumstàncies en què es va fer molt palesa:

El do de la vida, la fe, la família, els amics, la vocació, el perdó…

Quantes gràcies vessades sobre nosaltres i moltes vegades rebudes amb inconsciència, indiferència o ingratitud per part nostra.

JESÚS, el seu Fill únic és el reflex viu de la misericòrdia del Pare. La seva vida, predicació i entrega fins a la creu, la seva mort i resurrecció són el millor aval per a la nostra fe.

L’ESPERIT de la Veritat que el Pare envia als nostres cors ens ha fet forts per ésser també nosaltres testimonis del Regne que ja comença aquí.

L’ESGLÉSIA, comunitat de creients i poble de Déu que acompanya el nostre caminar  amb la Paraula, els sagraments i els exemples de vides santes.

Us convido a meditar assíduament les Paràboles que contenen aquest missatge i a fer-les vida en la nostra vida.

Germanes Dominiques de l’Anunciat: La nostra misericòrdia

“Sigueu misericordiosos com ho és el PARE” (Lc 6, 36).

Aquesta invitació de Jesús és també una gràcia que ens fa participar d’aquesta capacitat tan pròpia de DÉU i en ella se’ns concedeix el poder alliberador de perdonar i acceptar el perdó.

Agraïdes, doncs, per la misericòrdia divina que rebem contínuament i que necessitem com l’aire de l’Esperit, hem d’oferir-la amb humilitat i goig a les germanes i persones amb les que convivim.

Segur que tenim també una llarga llista d’experiències de misericòrdia que el Senyor ens ha concedit en la nostra vida comunitària i missió:

Acollida, formació, acompanyament, comprensió, ajuda, perdó…

Però també, potser, hem tingut moments de fixar-nos només en “la misèria” dels altres i no hi hem posat un cor compassiu.

Demano per vosaltres i per a mi la gràcia de ser misericordioses amb tots i especialment amb els més pròxims que són els més propers.

Seguim l’exemple de JESÚS i Ell ens concedirà un cor nou capaç d’anar construint dia a dia la fraternitat i creixent en l’esperança que tots podem ser millors  gràcies a la seva gràcia i també amb l’ajut, comprensió i suport nostre!

Bon Nadal i any 2016!  Què visqueu amb intensitat el Jubileu dominicà i el Jubileu de la Misericòrdia!