TROBADA PROVINCIAL DE GERMANES A L’INCICI DEL CURS 2015 2016


“Queda’t amb nosaltres …”
Va ser la cançó que va marcar la jornada del 3 d’octubre del 2015 a Vic. Un cop més el Senyor va sortir a trobar-nos a través de la convocatòria feta per la gna. Mª Isabel Andrés, Priora provincial i el seu consell.

Un grup al voltant de 115 germanes van respondre a la crida que va suposar un doble compromís: “celebrar la vocació” en el marc de jubileu dominicà i rebre la programació provincial. L’Equip de pastoral de la província, va organitzar un matí de reflexió; arribàvem amb les nostres ments carregades de preocupacions polítiques, socials, comunitàries … sense veure clar com seguir el camí, però el Senyor es va fer present a través de l’oració inicial per preguntar-nos sobre les nostres converses.

Vam fer nostre el relat dels deixebles d’Emaús i, a poc a poc, Ell es va donar a conèixer, l’escoltem amb admiració i redescobrim el valor de la vocació que ens reclama “tornar a caminar fins que Ell arribi ple de glòria i majestat”. Li demanem que es quedi amb nosaltres per viure sempre en ruta, que la seva trobada ens ajudi a irradiar alegria, llum i fortalesa, que, atentes a la seva escolta, puguem portar les dificultats amb serenitat i confiança i que la seva llum i la seva gràcia siguin la nostra força en el camí.

La dinàmica ens va endinsar en el jubileu dominicà i diferents aspectes de la vida de St.. Domènec ens van ajudar a analitzar quina és la nostra actitud en la realitat que vivim. Portant a les mans el document “en via dos”, preparat per aquest jubileu pel grup JPJ, vam ser rebudes per un frare, suposadament Sant Domènec, que ens donava la seva semblança perquè en grup descobríssim els seus gestos, apresos de Jesús i intentéssim copiar-los i viure’ls en la nostra situació concreta; Com és la nostra sensibilitat en l’avui que vivim? Som valentes i decidides per afrontar les situacions i donar respostes d’acord al pla de Déu i com a testimonis de l’evangeli? …

L’Eucaristia va ser una veritable acció de gràcies i de celebració de la vocació que va dignificar i enaltir l’alegria de reunir-nos al voltant de Crist i rebre d’Ell la confirmació que el Regne ja és aquí sempre que fem present l’alegria, la gratitud, l’ unió, l’amor, el perdó, la misericòrdia.

El dinar fratern va ser una altra manifestació de donació i festa.

A la tarda ens trobàrem a la sala on vàrem escoltar i rebre el que havia programat el consell Provincial, marcant així la ruta que han cregut important per donar respostes adequades a la missió. Cada delegada va intervenir en el seu moment i Gna. Isabel, alhora que explicava els diferents objectius del seguiment de Crist, va plasmar a la pantalla unes paraules que recorren tota la Programació: (la icona del Fill pròdig): “Déu PARE Misericordiós”.

Amb la presentació de l’organigrama admirem i ens situem dins el gran treball preparat pel Consell Provincial al qual hem de correspondre.

Va finalitzar la jornada amb les últimes notícies més destacades de la família: les vacances a Viladrau, el creixement i vida a la missió de les Filipines i Vietnam i finalment els recents moviments de personal, avançant així el que recull el Full Informatiu que va rebre cada comunitat.

Un llarg aplaudiment va ser l’expressió del nostre agraïment.

                                                                                             Gna. Argelina Álvarez

 Clica per veure el text original en castellà

LES FOTOS DE LA JORNADA