PUBLICADES LES ACTES DEL XII CAPÍTOL PROVINCIAL


LLIURAMENT DE LES ACTES DEL XII CAPÍTOL PROVÍNCIAL

Celebrant i compartint la vida i missió de les comunitats

Clica per veure totes les fotografies

El passat dia 29 de juny es va celebrar a Vic, a la Casa Mare de les Dominiques de l’Anunciata una trobada de Germanes de la Província Sant Ramon de Penyafort. La Trobada havia estat convocada per la priora Provincial amb motiu de lliurar a les Germanes i comunitats les Actes del XII Capítol provincial recentment promulgades i publicades.

El dia estava organitzat amb diferents moments tots ells ben significatius per poder compartir la vida i missió de les comunitats, celebrar amb goig la litúrgia i gaudir així d’una jornada fraterna que ens ompliria a totes de goig.

Ens reunim a les 11 al saló d’Actes de la Casa Mare i l’inici de l’acte va ser una bonica pregària a través de les imatges i música d’un vídeo que portava per títol: “Qui és JESÚS per a mi?” i que ens va posar en situació per rebre les Actes com a “llum i pauta per seguir els passos del Senyor”.

A continuació la Priora Provincial amb les Gnes. del Consell, va repartir a cada Gna. un exemplar del document per a facilitar a totes poder seguir amb més detall la presentació. El contingut de les Actes es va anar presentant a través d’un power point que agrupava les quatre parts principals del document:

• Carta de Promulgació
• Prioritats
• Àrees: Vida religiosa. Missió apostòlica. Formació. Govern. Economía
• Carta d’Aprovació-

La síntesi es mostrava amb imatges i textos molt clarificadors, acompanyats per l’explicació de cada una de les Gnes. del Consell a excepció de l’àrea de Vida religiosa que va ser llegida per cinc Germanes de diferents comunitats. Al final de cada un dels blocs, es va entonar un cant adequat al contingut que s’havia expressat.

A les 13h a l’església, vam celebrar l’Eucaristia que al tractar-se del dia de Sant Pere i Sant Pau i comptar amb la valuosa col·laboració de diverses germanes, va resultar solemníssima. També és de notar l’homilia del P. Antonio García OP en la que va recollir el testimoni dels dos grans apòstols de l’Església i ens convidà a seguir el seu exemple de fidelitat a Jesucrist i a ser missatgers de la seva Bona Nova com ho van fer els nostres Pares Sant  Domènec de Guzman i Sant Francesc Coll.

Després d’un àpat preparat amb tot detall per la comunitat de Vic i el seu equip col·laborador, tornàvem a la sala d’Actes a les 15,30 h.

La sessió de la tarda va ser molt rica per les aportacions de les comunitats. Va començar la Gna. M. Núria Cuéllar, delegada de missions explicant-nos el seu viatge a Filipines amb tota la càrrega d’experiències, celebracions, festes, trobades i diàlegs amb les germanes de les tres comunitats que hi ha actualment. A continuació, Gnes. de diferents comunitats, ens van compartir: situacions de goig o dolor dins de la comunitat, voluntariats en els què participen amb molta dedicació i entrega, projectes, festes i celebracions pròpies dels centres, reconeixements que s’han rebut per part d’algun estament públic, projectes de futur… Va ser una hora i mitja molt rica i vivencial en què l’atenció, l’escolta, l’alegria i la comunicació van ser ben abundants.

Finalitzarem la jornada amb el rés de Vespres i donant gràcies a Déu per fer possible que visquéssim una jornada tan plena; agraïm a la comunitat de Vic i a totes les germanes tota la seva col·laboració!