L’ANUNCIACIÓ DEL SENYOR 2013. ANY DE LA FE

 
Façana de la Basílica de l’Anunciació. Natzaret. Detall de l’Anunciació. Pòrtic decorat amb motius marians del món cristià.
Mosaic de Filipines.

 Déu envià l’àngel Gabriel a un poble de la Galilea anomenat Natzaret, per dur un missatge a una noia, promesa amb un descendent de David, que es deia Josep, i el nom de la noia era Maria. L’àngel entrà a casa d’ella i li digué:

«Déu te guard, plena de gràcia, el Senyor és amb tu». Ella, es torbà en sentir aquestes paraules, i pensava per què la saludava així. Però l’àngel li digué: «No tinguis por, Maria; Déu t’ha concedit el seu favor. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l’anomenaran Fill-de-l’Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare, serà rei del poble d’Israel per sempre, i el seu regnat no tindrà fi».

Maria preguntà a l’àngel: «Com pot ser això, si jo no tinc marit?». L’àngel li respongué: «L’Esperit Sant vindrà sobre teu, i el poder de l’Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit sant que naixerà l’anomenaran Fill de Déu. També la teva parenta, Elisabet, ha concebut un fill a la seva edat; ella que era tinguda per estèril ja es troba al sisè mes, perquè a Déu res no li és impossible». Maria va respondre: «Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules». I l’àngel es va retirar.
Lc 1,26-38

Rebre el favor del Senyor! Sí, com Maria, també nosaltres hem rebut el favor de Déu: el do de la fe, l’amor entranyable del nostre Deu. El sí de Maria ens convida a ser fidels, a guardar la Paraula que s’adreça també a nosaltres. Ens convida a no tenir por de la presència de Déu i a deixar que aquesta presència irrompi en la nostra vida, la transformi, i ens llaci a una vida plena.

Vídeo Anunciata
Enllaç amb el web general de la Congregació. Felicitats.