BENEDICCIÓ D’UNA NOVA IMATGE DE SANT FRANCESC COLL

Nova i noble imatge de sant Francesc Coll

El passat dia 9 de març, molts membres de la família dominicana celebràvem amb joia la benedicció de la imatge de sant Francesc Coll, obra de l’escultor Francesc Carulla, que ha estat col·locada a l’església dedicada a la Mare de Déu del Roser dels Dominics, a Barcelona, al carrer d’Ausiàs Marc, 56.

El significat del ritu de la benedicció d’una imatge és principalment beneir Déu amb ocasió d’exposar-la a la pública veneració dels fidels. Ens ho recordava el celebrant en l’homilia, Fr. Antonio García:

«La mare Església, en exposar a la pública veneració les imatges dels sants, espera de tots el fidels que, en mirar les imatges d’aquells que han seguit Crist amb fidelitat, caminem també nosaltres a la recerca de la Ciutat futura i, alhora, aprenguem quin és el camí per a arribar amb seguretat a la plena unió amb Crist. Els sants, en aquest cas sant Francesc Coll, són amics i cohereus de Jesucrist, i també germans i benefactors nostres, que ens estimen, ens sostenen, intercedeixen per nosaltres i, d’una manera admirable, estan en comunió amb nosaltres».

Clica per veure les imatges de la celebració
Homilia pronunciada per Fr Antonio García: castellà
Homilia en català
Enllaç amb el web dels pares dominics de la pcia d’Aragó