FESTA DE L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU


Un “sí” a l’esperança

El «sí» total de Maria a la vocació «Faci’s en mi segons la teva Paraula» va obrir per a tota la humanitat un camí de fe i d’esperança que ha culminat amb la Pasqua de Jesucrist. En Maria Assumpta al cel, primera seguidora de Jesús, primera salvada per la seva Pasqua, es projecta el nostre futur, el de tota l’Església i el de tota la humanitat.

«Totes les generacions em diran benaurada». En aquesta festa es compleix aquest anunci fet per Maria. Després de recórrer, al llarg de l’any litúrgic, el misteri de la salvació en Crist, en el qual està íntimament unida la presència de la Mare de Déu, avui l’Església celebra el triomf definitiu de la gran creient que ens ha precedit.

Podem agrair avui també al Pare Coll i dir-li amb les mateixes paraules dirigides a Maria: Feliç, tu, perquè has cregut!; i escoltar dels seus llavis les paraules que tantes vegades havia adreçat a Déu: «La meva ànima magnifica el Senyor, perquè ha obrat en mi, meravelles!».

Sant Francesc Coll, per impuls del Senyor, posava sota la protecció de la Mare de Déu, la Congregació de Germanes Dominiques de l’Anunciata. El Pare Coll, que havia conreat en la seva vida una gran fe, esperança i senzillesa, humilitat i pobresa, amb el cor posat en Déu, cremant de zel per la salvació de tots, aquell 15 d’agost de 1856, donava pas al do de l’Esperit per impulsar un Institut que havia d’il·luminar amb la bona notícia pobles i nacions i dur el goig de la salut salvadora a tants nens i nenes, adolescents, joves i grans.

La Asunción de Nuestra Señora
Homilía de la Asunción