FESTIVITAT DE CRIST REI

S’acaba l’any litúrgic amb la festivitat de Crist Rei. Al llarg de l’any Jesús s’ha presentat de formes diverses: fill de l’home, Mestre, Senyor, Rei.

És el propi Jesús qui es manifesta com Rei, doncs en un dels moments de l’interrogatori de Pilat , aquest li demana si Ell és veritablement Rei, i la resposta fou:”Jo soc Rei, per això he vingut al món, per ser Rei, però el meu regnat, no és d’aquest món”.

Jesús és Rei del regne del cel, un regne on l’amor, la bondat, la misericòrdia, la caritat, embolcalla a tots aquells que desitjosos de Déu aspiren a poder viure en ell. Celebrem doncs joiosos aquesta festa.

Evangeli segons S. Lluc 23, 35-43

En aquell temps, les autoritats es reien de Jesús clavat a la creu i deien: “Ell, que salvava d’altres, que se salvi ell mateix, si és el messies de Déu, l’Elegit”.Els soldats també se’n burlaven:tot oferint-li vinagre, li deien:”Si ets el rei del jueus, salva’t a tu mateix”.Sobre d’ell hi havia el rètol que deia·El rei dels jueus”

Un dels criminals penjats a la creu, també li deia insultant-lo: “No ets el Messies? Salva’t a tu mateix i a nosaltres”. Però l’altre, renyant-lo, li respongué: “Tu que estàs sofrint la mateixa pena tampoc no tens temor de Déu? I nosaltres ens ho mereixíem, perquè estem sofrint el càstig que ens correspon pel que hem fet, però aquest no ha fet res de mal”. I deia: “Jesús, recordeu-vos de mi, quan arribeu al vostre Regne”. Jesús li respongué: “T’ho dic amb tota veritat: Avui seràs amb mi al paradís.