RECÈS D’ADVENT DE LA FAMILIA DOMINICANA

El dissabte 26 de novembre, a la tarda, a la comunitat de Barcelona-Elisabets de les Dominiques de l’Anunciata, hi va haver  la trobada d’ Advent de  la Família Dominicana. Hi varen participar unes 60 persones de diverses congregacions dominicanes i la fraternitat laical. Ens acompanyà Fr. Javier Garzón, O.P. que ens va donar la  xerrada sobre  el tema: “Dominicas y Dominicos: Centinelas de la Esperanza”.

L’Esperança és la raó de ser de la nostra vida dominicana. La nostra missió és esperar l’avinguda de Déu a la nostra vida i viure cada dia aquesta trobada. Som els amics de la Paraula. I aquesta Paraula ens permet estar en sintonia amb l’Advent. L’esperança dona sentit al temps, ens permet fer memòria i agrair el passat, recordem d’on venim. Somnis: els nostres fundadors van somiar i nosaltres  també somiem. Somiar és  posar la mirada en Déu, en el món i en la realitat. L’Esperança és el somni de l’home despert. Esperar és posar-se en moviment, és arriscar-se, descendir, descobrir  la petjada de Déu i caminar.

Seguidament es va  celebrar l’Eucaristia, on vàrem iniciar l’Advent encenen la primera espelma que ens recorda que el Senyor és a prop:  “Veniu Senyor Jesús”” Caminem a la llum del Senyor” . Que ens arrisquem a encendre una llum en el nostre interior il·luminant les foscors del nostre cor i reconeixen la llum que hi ha en els altres.

Acabarem la trobada compartint un piscolabis  per poder saludar-nos i compartir la vivència fraterna de la tarda. 

Agraïm a Fr. Javier la seva magnifica reflexió pel temps d’Advent.