REFLEXIÓ I ESTUDI SOBRE LA LITÚRGIA DE LES HORES – FORMACIÓ PERMANENT A FILIPINES

Del 29 al 31 d’octubre, va ser un temps significatiu i fructífer per a les tres comunitats aquí a les Filipines. Donem gràcies a Déu per l’avenç de la tecnologia que va fer possible que convidéssim a la nostra estimada Gna. Cristine G. Caliguiran OP, via Zoom, a ser la nostra ponent sobre el tema de la Litúrgia de les Hores. L’objectiu d’aquest estudi era aprofundir en la nostra comprensió aquesta oració eclesial i així resar-la millor, amb més estima, atenció i devoció.

El contingut d’aquest estudi va ser força dens. No obstant això, amb creativitat, la H. Cristine ho va exposar molt bé i ho va fer més lleuger perquè totes nosaltres ho poguéssim entendre fàcilment. El tema va ser realment oportú, essencial a la nostra vida, i entra en contacte amb la nostra realitat quotidiana. Totes estàvem entusiasmades i interessades en els continguts de les sessions d’aquests tres dies, especialment les germanes joves en formació que per a algunes, era la primera vegada que escoltaven aquesta formació sobre dit tema.

Després de cada sessió, hi va haver temps per a la reflexió, jocs de preguntes i respostes en grup (kahoot.it), que ens van ajudar a revisar i aprofundir sobre allò que acabàvem d’escoltar i aprendre. També hi va haver recapitulació de cada sessió.

Tres dies són insuficients per compartir i aprendre el contingut sobre la Litúrgia de les Hores, però a través del que compartim i ens ha proporcionat la Gna. Cristine, som capaces d’entendre els fonaments de la Litúrgia de les Hores: des de la seva Història i Teologia, les dues frontisses: Laudes i Vespres, les rúbriques i una comprensió de l’Espiritualitat Litúrgica, aspectes importants que cal conèixer i entendre per viure una celebració de les Hores més digna, significativa i profunda aquesta oració.

La formació continuada que hem rebut ens ha enriquit molt. Ara som més conscients de la manera correcta de cantar els salms, de proclamar la Paraula de Déu, i fins i tot dels gestos adequats, tot per al nostre benefici espiritual.

Moltes gràcies, Gna. Cristine per dedicar el teu temps i compartir els teus coneixements sobre el tema. Que el Senyor et pagui abundantment amb la seva gràcia i benediccions la teva generositat.

Gna. Nga