TROBADA COORDINADORES DE PASTORAL A VILADRAU

El dia 6 d’abril de bon matí anàvem arribant les coordinadores de Pastoral de cada comunitat de la Província de Sant Raimundo de Penyafort a Viladrau. Ens donaren una càlida benvinguda tot l’equip de Pastoral de la Província amb la germana Glecy, que estaven des del dia anterior.

Teníem preparat un suculent esmorzar: una bona “coca”, típica del poble amb xocolata, cafè, llet i… Després, va arribar la sessió de fotos personals al pati amb el fons espectacular del Montseny. Allà ens esperaven les germanes “reporteres” que ens feien les fotos individuals acompanyades de globus de diferents colors. Un cop acabada la sessió fotogràfica, ens vam dirigir a la sala de trobada presidida per la Mare de Déu.

La germana Glecy, delegada general de Pastoral, ens va donar la benvinguda i va començar l’animació de la jornada amb el títol “La felicitat està a l’interior i en voler sempre el que Déu vol”. Va seguir amb diferents interrogants: per què hem estat convocades, gaudim de la vida, ens coneixem bé, com ens sentim per dins, sabem dates importants de les germanes, ens felicitem i celebrem les dades de la nostra professió religiosa, coneixem les xarxes socials que fan servir els joves, estem contentes de la nostra vocació, som acollidores …?

Tots aquests interrogants eren per arribar al camp de Pastoral Vocacional que era el seu principal interès. És important conèixer-nos i conèixer els mitjans que fan servir els nostres joves per arribar-hi. Primer hem d’evangelitzar-nos per evangelitzar avui en comunió, tenint en compte la diversitat en què vivim en la nostra societat.

Seguidament es van fer grups per reflexionar  algunes de les preguntes indicades , per ajudar-nos a conèixer-nos i valorar-nos més. Després, vam fer la posada en comú. La germana Glecy insistia que no podem comunicar el que no vivim. Per evangelitzar hem d’estar evangelitzades. Hauríem de viure l’Evangeli per a transmetre-ho des del nostre interior amb expressions d’alegria, d’optimisme, superant contrarietats que ens fortifiquin i, sempre amb esperança.

La felicitat està dins de cadascuna, repetia i repetia, la germana Glecy. Qualsevol moment pot servir per ser testimoni de la nostra vocació, cal aprofitar cada circumstància. És important motivar els joves per al seu replantejament vocacional. El nostre semblant alegre i feliç, exterioritza la nostra vida interior que ha de traspuar com si fos la música de l’ànima. Ens convidava a tenir actituds d’acollida, d’amabilitat, de cordialitat, de bondat, de serenitat, de positivitat i d’esperança confiada en Déu.

El matí va transcórrer ràpid, àgil i alegre incloent dolços i gimnàstica que ens va dirigir la germana Pilar Batlle. Vam Compartir un suculent i variat menjar del país preparat per l’Hotel del mateix equip provincial de Pastoral.

A la tarda seguirem amb la reflexió del tema vocacional. La jornada es va fer curta i distesa. La vàrem viurà amb  alegria, il·lusió, bon humor i festiva. Es va acabar amb una dinàmica de globus en què cadascuna va escriure el seu nom i els vam  llançar cap amunt evitant, entre totes, que no vinguessin a baix.

Al final hi va haver una gran explosió de globus tots alhora. Hem de rebentar la nostra vida del que portem dins “tant de bo rebentis de l’amor de Déu”, li deia la seva mare al Pare Coll.  Estem segures que “l’Anunciata és obra de Déu”, cal donar-la a conèixer i encara que el temps és fosc, tenim la certesa que Déu continua il·luminant i cridant als joves. Nosaltres som portadores del mateix Sol.