75 ANYS DE LA VIDA RELIGIOSA DE LA GNA. MARINA FERNÁNDEZ GARCÍA

” Qué detalle, Señor, has tenido conmigo”

El dia 10 de març de 2019, diumenge, amb la presència de la Priora i Secretària provincials que estaven de visita canònica a la nostra comunitat, vam tenir el goig de commemorar els 75 anys de vida religiosa de la nostra germana Marina Fernández García. L’Eucaristia la va presidir Mossèn Salvador Mundó, que va centrar la seva homilia en els textos de la missa del primer diumenge de Quaresma, fent també al·lusió a la fugacitat del temps i al goig que ha d’experimentar la germana Marina de sentir-se acompanyada pel Senyor i poder viure en fidelitat aquests 75 anys de vida consagrada, i els que Ell li segueixi concedint, en la seva bondat i misericòrdia.

Déu ha estat fidel a l’aliança que va establir fa tants anys amb la germana Marina i ella ha anat responent amb generositat i alegria a la crida que un dia va sentir deixant-se seduir pel seu amor. En el transcurs de la seva llarga vida, 93 anys, amb moments de llums i ombres, sempre ha sentit la presència amorosa del Pare que la conduïa pel camí de la fe, de l’entrega i de l’amor.

Finalitzada l’Eucaristia totes les germanes ens vàrem reunir a la sala de comunitat per felicitar-la de forma més distesa. La germana Marina, com a bona asturiana, es va emocionar quan li vam cantar l’himne a la “Santina” i  “Asturias patria querida”. També se li van escapar algunes llàgrimes quan es van llegir les felicitacions de les germanes dels Consells general i provincial, així com la felicitació de la comunitat. Finalment la nostra germana va expressar un agraïment profund a totes les presents i a aquelles que des de la distància s’havien unit a la celebració d’acció de gràcies.

Les germanes del Consell provincial, Mª Rosa Masramon, Rosa Mª Picas, i totes les que formem part de les dues comunitats de la Casa Mare, hem tingut el goig de compartir aquesta jornada d’acció de gràcies al Senyor pel 75 aniversari de la primera professió de la nostra germana Marina Fernández; d’agrair la crida a la vida religiosa, la d’ella i la de cadascuna de nosaltres, i agrair també les gràcies obtingudes en tots aquests anys de consagració per anar descobrint, en el dia a dia, les crides constants que el Senyor ens va fer, i ens va fent, perquè continuem conreant la trobada amb Déu, la vida de fraternitat, el lliurament generós a la missió, encara que sigui de forma humil i senzilla, i ens esforcem també per ser testimonis vivents del llegat heretat del nostre estimat fundador, sant Francesc Coll. Que ell continuï il·luminant el nostre caminar com consagrades al Senyor en la Congregació de Dominiques de l’Anunciata; que Maria de l’Anunciació, disponible sempre a la voluntat de Déu, sigui el nostre principal referent, i que amb el salmista puguem dir: «Lloeu el Senyor, tots els pobles, glorifiqueu, tots els pobles. El seu amor amb nosaltres, la fidelitat del Senyor durarà sempre».(Salm 116)

Comunitat Vic-Residència. Març de 2019