TROBADA A BORREDÀ

 

Més d’un centenar de germanes ens trobàrem a Borredà el 8 de novembre per celebrar la festa de les Beates Germanes Màrtirs, entre les quals hi figura la germana Reginalda Picas Planas, filla del poble.

Salutacions, alegria espontània, refrigeri, visites a la casa… i camí cap a l’església de Santa Maria per fer la commemoració religiosa. Comptàrem com a celebrants amb la presència de Mn. Melitó Tubau com a arxiprest del Ripollès i Fra Enric Casellas OP.

Abans de començar l’Eucaristia es procedí a la benedicció de la imatge del P. Coll col·locada a l’entrada de la capella del santíssim.- ! Quin lloc tant apropiat per ubicar-hi la seva imatge, ell que sempre es refugiava a la “•capella fonda” per omplir el seu cor abans de fer l’anunci de la Paraula per aquelles terres tan estimades!

Seguidament començà l’Eucaristia – l’Església plena de gom a gom cantava la lloança a Déu pel do de les nostres Germanes Màrtirs- El Pare Enric Casellas destacà el valor de la fidelitat fins a la mort i en aquest cas fins a vessar la seva sang, com ho féu Jesús per nosaltres.

Acabada l’Eucaristia hi hagué alguns parlaments. La Gna. Lola Arnaldich, explicà la tasca feta durant els anys de l’estada a Borredà: catequesi, acolliment d’alumnes, joves, colònies d’estiu, trobada de professors, vincle amb la gent del poble. Es va acomiadar amb un to agraït i emocionat dels veïns del poble, de l’alcalde de qui havia rebut ajuda quan els havia convingut.
Després la coordinadora de les “Colònies de Borredà” també va donar les gràcies a les germanes fent un repàs del trajecte fet a Borredà en motiu de les colònies, agraí l’acolliment, l’atenció als nens, de tot el que havien fet per ells.

La Gna. Isabel Andrés, Priora provincial, llegí una carta del bisbe de Vic Mon. Romà Casanova en la qual agraïa l tasca de les germanes dominiques i lamentava el tancament de la casa.

Finalment, l’alcalde Joan Roma lloà la feina ben feta de les germanes, fruit de la seva vocació al llarg dels anys d’estada a Borredà. Ell, en nom dels milers d’alumnes que havien passat per la seva escola, volgué fer-ne agraïment. Demostrà confiança en què els temps havien de canviar, i elles, les dominiques, un dia tornarien a Borredà.

Acabada la celebració tingué lloc un dinar de germanor acompanyades del Sr. Joan Roma, i tornada cap a les respectives comunitats.

Trobada festiva, germanívola, però amb un deix una mica adolorit, la “Llar del Pare Coll” restava sense les dominiques. Sí, les germanes han hagut de deixar Borredà, però el P. Coll vetllarà perquè la llavor sembrada al llarg del temps no es malmeti, sinó que fructifiqui en aquestes terres, on ell mateix, amb la seva vida itinerant de missioner evangelitzador, va deixar també les seves empremtes. 

                                                                                                  Gna. Dolors Sala
Clica per veure les fotos de la trobada