EXPOSICIÓ SOLIDÀRIA I MISSIONERA


Prolongació de l’amor de
Déu

 La major part de la vida de les persones, grups i societats transcorre amb normalitat, fins i tot diríem amb monotonia, però hi ha moments i dies que es trenca aquesta quotidianitat: són fites importants en el camí que anem fent.

Per als grups de Tallers Missioners i les germanes i comunitats que els acompanyen, el dissabte 26 va ser un d’aquests dies especials. S’inaugurà l’exposició solidària dels treballs manuals.

Dia esperat, desitjat i preparat amb il·lusió. La casa provincial, una vegada més, va obrir les portes per acollir les persones que han fet possible la recopilació d’aquest cúmul de meravelles, d’una varietat increïble en dimensions, materials, disseny, etc., però que gaudeixen d’una cosa en comú: el desig gran d’ajudar uns sectors de població desfavorits.

La trobada va començar amb una presentació de la jornada  per part de la germana Pilar Bosoms, seguit d’una pregària amb una referència clara a la Mare de Déu de Montserrat, ja que era la vigília de la seva festa.

A continuació, aprofitant la presència de les germanes Marta Alicia Rivas i Rolindes Camino, que escriu aquesta informació, expliquem la nostra experiència missionera a les Filipines donant a conèixer de primera mà com s’inverteixen els diners recollits i arriben a les persones i necessitats concretes.

Després, la germana M. Isabel Andrés, priora provincial, amb exposició oral i gràfica, anà explicant l’últim viatge a les Filipines, fet junt amb la germana Montserrat Font, en el qual es van acostar a l’illa de Manicani, molt afectada pel tifó Haiyan, el novembre del 2013, que és on va arribar i arriba part de la nostra ajuda solidària.

Acabada la part expositiva baixem a la sala, cantem l’himne al P. Coll i és tallada la cinta d’entrada. Amb un gran aplaudiment i cares somrients, es dóna per inaugurada l’exposició missionera solidària 2014.

Jo he vist una realitat amagada darrere d’aquests treballs: he vist unes persones sensibles a les necessitats dels pobres, uns cors solidaris que comparteixen allò que tenen i poden oferir. Són persones veritablement missioneres amb l’estil i les possibilitats que estan al seu abast. Només em queda donar gràcies a Déu per haver viscut aquest esdeveniment, en què he vist créixer la seva misericòrdia a través d’aquestes persones solidàries i generoses.
Barcelona, 28 d’abril del 2014.
Gna. Rolindes Camino

Imatges de la trobada: Exposició solidària
Visita a l’illa de Manicani afectada pel tifó Haiyan i projecte de barques