INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DELS TALLERS MISSIONERS 2013

Clica per veure les fotos

El dia 27 d’abril de 2013, festa de la Mare de Déu de Montserrat, va tenir lloc a la comunitat d’Elisabets (Barcelona) la inauguració de la ja tradicional exposició del treballs realitzats pels Tallers i Comunitats missioneres de la Província “Sant Ramon de Penyafort”, preparada per la Gna. Pilar Bosoms i el seu Equip de Missions.

Malgrat la pluja que queia ininterrumpidament, un gran nombre de seglars i germanes ens reunirem amb la il·lusió de donar a conèixer els treballs realitzats en bé dels projectes de Filipines.

Començàrem a les 16:15h amb una pregària a la capella de la comunitat, que feia referència a la Mare de Déu en la seva advocació de Montserrat patrona de Catalunya. Primer, per ambientar-nos, ens passaren un power point d’imatges de la muntanya i monestir benedictí de Montserrat mentre s’escoltava el Virolai. Seguidament una introducció ens donava la benvinguda i ens situava en el context de l’exposició i de la celebració. La lectura de l’Evangeli de sant Lluc explicant la visitació de la Verge Maria a la seva cosina Elisabet amb les paraules del Magníficat, seguida d’un breu comentari, ens ajudaren a meditar en l’alegria i ajuda compartida, com a signe de l’esperit d’entrega i de servei generós, i a conjugar el verb servir com a estimar, essent solidaris amb els més necessitats. Una sèrie de pregàries llegides alternativament per una seglar col•laboradora i una germana ens posaren en comunió amb l’Església i el món actual. La tonada i una estrofa del Virolai posaren el punt final de la pregària.

A continuació, la Priora provincial, Gna. M. Isabel Andrés, va adreçar unes paraules als assistents, remarcant la gran quantitat de treballs exposats, la seva qualitat, esforç i creativitat. Va valorar-ho molt positivament i va assegurar el bé que repercutiria en la població de Filipines a qui va destinada l’aportació que resulti de la venda de tot el material realitzat. Va fer seva la coneguda frase: “Hi ha més alegria en donar que en rebre”, vivència personal de la qual ha pogut gaudir cada vegada que ha viatjat a Filipines. Per últim va presentar  la Gna. M. Núria Cuéllar com a nova Delegada de Missions i les germanes del seu Equip, la majoria presents. Confirmà que la Gna. M. Núria l’acompanyarà en el seu pròxim viatge a Filipines a finals de maig i així tindrà l’ocasió de conèixer aquella realitat.

Després totes ens dirigírem a l’entrada de la sala d’exposició, tancada amb una cinta de la senyera catalana. Allà cantàrem l’Himne del Pare Coll i la Gna. M. Núria, com a nova Delegada, va tenir l’honor de tallar la cinta i pronunciar les paraules: “Amb aquest acte queda inaugurada l’exposició 2013”. S’obri la porta de la sala i els llums, i mentre les persones anaven entrant se’ns entregava un bolígraf i una estampa amb la relíquia de sant Francesc Coll.

Cal a dir que era imponent veure la sala amb els treballs repartits en taules i per les parets amb el nom de cada taller que l’havia confeccionat. Hi havia molta cosa i molt bonica. Es palpava l’esforç realitzat, la il·lusió i amor que s’hi havia posat. La sala es va omplir de seguida, tothom mirava i comprava. L’ambient era de satisfacció i admiració. No n’hi havia per menys!!! A més a més, abans de retornar a casa o a la comunitat, podies prendre un “pica pica” tot comentant les teves impressions.

És d’agrair i molt! a totes les persones que formen els Tallers i Comunitats Missioneres l’esforç, il·lusió i treball esmerçat en benefici de la Missió de Filipines. És un servei d’amor que mai no serà del tot ben ponderat. També cal agrair el treball d’animació, col·laboració, muntatge de l’exposició amb les moltes hores de feina que suposa a la que fins ara ha estat Delegada de Missions, Gna. Pilar Bosoms i al seu Equip que, gràcies a Déu seguiran contribuint, molt i molt bé sens dubte,  en aquesta bonica tasca formant part de nou Equip de la Missió de la Província “Sant Ramon de Penyafort” que em toca animar.

Moltes gràcies germanes i seglars col·laboradors, que junts  puguem seguir sent solidaris amb els més necessitats aportant el nostre granet de sorra!

                                                                                                         Gna. M. Núria Cuéllar