TROBADA COMUNITÀRIA PROVINCIAL

Dissabte 1 de juny, vigília de la solemnitat del Corpus Chisti, va tenir lloc la celebració de la trobada comunitària provincial de final del curs 2023-24, de les activitats programades per la Província. El lloc designat, Santuari de la Mare de Déu dels Àngels (Girona). El dia escollit no podia ser més  adient i significatiu per donar-li el caire de festa i comunió que es pretenia. Deixàvem els cotxes petits al pati de la Casa Mare de Vic i ens repartíem en dos autocars les 61 Germanes que hi participàvem. Tenia el seu sentit per reforçar els llaços fraterns, tan personal com comunitàriament.

Arribades al Santuari, ens esperava Mn. Felix Mussoll, rector de la Parròquia de Salt, bon amic d’algunes de les  Germanes que ens acompanyaven.  Va presidir l’emotiva Eucaristia, sagrament de la Caritat, expressió de l’amor de Déu amb nosaltres. Va llegir i comentar l’Evangeli de l’Anunciació, tan conegut per totes però, com va dir ell, sempre porta novetat. Sou Dominiques de l’Anunciata, ens deia, i heu d’anunciar el Crist tenint com a referència el vostre Fundador, el Pare Coll, que ho va fer amb la Paraula ,  la Predicació i la Pobresai a exemple de Maria, amb senzillesa, humilitat,  discreció i amb les portes del cor ben obertes per acollir sempre a tothom.

Després de la missa dinar de germanor al voltant d’una taula fraterna, on cadascuna va poder degustar l’àpat preferit escollit prèviament i, acompanyat de rialles i el diàleg distes  d’un dia de festa.

 La comunitat de Sant Narcís – Girona, ens va acollir i obsequiar amb un bon berenar que agraïm també ben sincerament. Aquí va tenir lloc la reunió informativa per part de la Germana Mª Rosa i Germanes del Consell, a les que vàrem donar les gràcies per la bona organització i encert de la trobada.

Va ser un dia de gaudi i de germanor i, malgrat l’amenaça de pluja anunciada pels nostres meteoròlegs, no ens va molestar gens, ja que la cortina d’aigua que va caure va ser a l’hora del dinar.

Ja un cop d’arribada a Vic, tornàvem a agafar els cotxes particulars per tornar a les respectives comunitats contentes i agraïdes pel dia viscut i amb les forces renovades. 

Gna. Pilar Bosoms

Sortida – Casa Mare de Vic

Arribada – Santuari de la Mare de Déu dels Àngels (Girona)

Eucaristía

Dinar de Germanor

Reunió – Comunitat de Sant Narcís – Girona

Berenar i comiat