EL DO DE L’ESPERIT SANT I LA FIDELITAT DE SANT FRANCESC COLL (2/9)

SEGON DIA, dissabte 11 de maig

INTRODUCCIÓ

HOME DE PAU I RECONCILIACIÓ. Tota la seva vida estigué marcada per la Paraula de Déu. Va ser un portador de la Paraula per molts pobles que havien perdut la fe. Francesc Coll els despertava la fam de la Paraula, el desig de viure una vida cristiana compromesa. Donà testimoni de què significava el trobament amb el Senyor. Fou un home de pau, d’esperança, de caritat, de reconciliació en tots els pobles que havien conegut la guerra i n’havien patit les conseqüències. 

REFLEXIÓ

DO D’ENTENIMENT. Enteniment per a comprendre la Paraula revelada i aprofundir en el seu contingut. Els deixebles d’Emmaús en són un excel·lent exemple. Ells deien: «no s’abrusava el nostre cor quan parlava amb nosaltres pel camí?» (Lc24, 32).

En el difícil ministeri de vicari i missioner, la fita del Pare Coll fou sempre la santificació de la seva ànima i la dels fidels. Abans de predicar es preparava amb l’estudi i l’oració, i en els seus discursos la doctrina que predicava era convincent i adaptada a l’auditori.

Francesc Coll arribava al cor dels altres perquè transmetia, amb passió, el que vivia en el seu interior, el que cremava en el seu cor: l’amor de Crist, el seu lliurament a ell.

PREGÀRIA

Avui resarem les lletanies de Sant Francesc Coll. 

Podem respondre: Guia’ns

Sant Francesc Coll, home de Déu

Sant Francesc Coll, home d’Església

Sant Francesc Coll, home evangèlic

Sant Francesc Coll, germà de tothom

Sant Francesc Coll, fundador i pare

Home contemplatiu i apostòlic

Enamorat de Crist, de l’Eucaristia i de la Verge

Autèntic seguidor de Domènec

Transmissor de la fe i sembrador d’esperança

Instrument d’amor i buscador de la Veritat.

VIDEO