PREGÀRIA ECUMÈNICA 2024: “L’ESPERANÇA DE LA PAU EN TEMPS DE CREACIÓ”

El dijous 3 d’octubre, vam convidar a compartir una pregària ecumènica organitzada per PJV de l’Anunciata i escoles FEDAC. Moguts per la reflexió del Papa Francesc a pregar per la Creació d’un món nou, sensibles davant la situació bèl·lica que ens envolta (i que no podem restar indiferents), i confiats en l’esperança, vam fer de la nostra veu un sol clam. Sota el lema “L’Esperança de la Pau en temps de Creació”, germanes i laics, vam començar l’acte amb una reflexió: 

És temps de recuperar l’Esperança. No ens podem quedar en allò que no ens surt bé, en allò que no ens permet ser feliços. Esperança és l’art de dibuixar el somni del demà en el nostre dia a dia, és fer-ho possible, és saber construirreconstruir, restaurar, és oportunitat per contemplar. 

És temps de recuperar la Pau. No perdem el temps en discussions ni baralles, en silencis que porten a la buidor. La Pau és obrir la mà i el cor, és perdó, és una manifestació de generositat, és compartir tot.
És temps de Creació més enllà dels set dies dels textos sagrats perquè Creació és fer-ho possible cada dia, és posar el millor que som i tenim, és posar la creativitat del cor, que neix de la contemplació, al servei dels altres. 

Avui volem viure l’esperança d’una pau que renova transforma el nostre interior donant pas a la creació del millor de nosaltres mateixos. Avui el nostre pont d’esperança ens fa caminar cap a la pau amb el propòsit compartit de crear un temps nou, un temps autèntic, una nova oportunitat.

Vam fer un “Kolam”, un art decoratiu tradicional del sud de l’Índia que consisteix en dibuixos geomètrics o florals fets al terra, davant les cases, utilitzant pols d’arròs o sorra de colors. Simbolitza la benvinguda i atrau prosperitat a la llar. En el nostre cas, el vam fer amb elements diferents, amb el propòsit de compartir, crear i escoltar el ressò interior.

Units amb aquest sentiment de fer de cada dia un Gènesi les lectures de diferents textos de saviesa, ens van portar a creure que tot és possible si ho fem possible. Acompanyats de cants i amb una dansa contemplativa, vam unir el que som i tenim esperançats en un món nou, amb el desig de sumar en la Creació, des de la pau i amb la pau

Arnau G. i Rafa Chirivella (Equip PJV)