EL DO DE L’ESPERIT SANT i LA FIDELITAT DE SANT FRANCESC COLL (4/9)

QUART DIA, dilluns 13 de maig

INTRODUCCIÓ

CARITAT HEROICA

El Pare Coll es va distingir pel seu gran amor a Déu, a qui estimava amb tot el cor, amb tota la ment, amb tota l’ànima i amb totes les seves forces; amb l’estimació d’una amistat transcendent, progressiva, perfecta i plena. Buscà sempre la glòria de Déu i el bé dels altres.

El pare Coll va tenir amb el Senyor una caritat tan gran, que escrigué en la regla de les germanes: «Us recomano totes les virtuts; però d’una manera especial “la caritat, la caritat, la caritat”». 

I altres vegades deia: «És tant l’amor que tinc a Déu, que si pogués, faria píndoles d’amor de Déu, perquè tothom en pogués participar».

REFLEXIÓ

DO DE CONSELL

L’Espe¬rit Sant, mitjançant el do de Consell, ens il·lumina perquè a cada moment prenguem les decisions que estan més d’acord amb l’Evangeli. Ens il·lumina per a contemplar la nostra vida i jutjar sobre les nostres actuacions a la llum de la voluntat de Déu. Ens fa experimentar l’ale¬gria que sent qui actua amb rectitud.

Sant Francesc Coll, servent fidel i prudent tenia tanta fama de bon confessor que molts sacerdots li demanaven consell i direcció.

PREGÀRIA

Déu, Pare i Redemptor, tu has elegit a Sant Francesc Coll per anunciar el missatge de salvació i dissipar les tenebres de la ignorància. 

Fes que l’exemple de la seva vida ens ajudi cada dia en la tasca de l’evangelització i en el compliment de la nostra missió. De tal manera que, fermes en la fe, en l’esperança i la caritat, siguem en l’Església instrument de reconciliació, de pau, justícia i solidaritat. 

T’ho demanem per Crist Senyor Nostre. Amen.

CANT

Padre Coll, estrella que iluminas

Youtube: