EL DO DE L’ESPERIT SANT i LA FIDELITAT DE SANT FRANCESC COLL (3/9)

TERCER DIA, diumenge 12 de maig

INTRODUCCIÓ

INFANCIA

La seva mare, Magdalena, projectà en el petit Francesc els seus propis sentiments piadosos, així com el rés del rosari. En aquell temps era corrent que les famílies cristianes el resessin cap al vespre, en acabar la jornada de treball.

També devia influir en la seva formació espiritual el bon rector, que era un gran propagador del rosari. Ja aleshores a la parròquia hi havia la confraria del Roser.

No és estrany, doncs, pensar en les freqüents pujades a l’ermita de la Mare de Déu de Montgrony, devoció que el caracteritzà tota la vida, i de la qual rebria la força espiritual per a la seva   tasca apostòlica. 

REFLEXIÓ

DO DE CIÈNCIA

Il·lumina la consciència en els moments clau de la vida. Ensenya a tenir clara una escala de valors als quals s’ha de ser fidel. 

El Pare Coll des de la seva humilitat i convençut que aquesta és la primera pedra de la perfecció cristiana, es va proposar penetrar en el coneixement de la infinita grandesa de Déu i del propi no-res.

PREGÀRIA

A tu, sant Francesc Coll, home de fe indestructible i caritat ardent, que vas passar per la vida fent el bé, que la creu va ser el segell de la teva obra i missió. Vas ser home senzill i proper als altres, predicador incansable. 

Alegra-te’n perquè el teu esforç no va ser en va, no s’ha oblidat el teu missatge i la teva obra perdura, estesa per tot el món. 

Gràcies per la teva herència!

CANT

Una luz enciende otra luz

Youtube: