EL DO DE L’ESPERIT SANT I LA FIDELITAT DE SANT FRANCESC COLL (1/9)

PRIMER DIA, divendres 10 de maig 

INTRODUCCIÓ

Francesc va néixer el dia 18 de maig de 1812 i va morir a Vic el 2 d´abril de 1875, a l´edat de seixanta-dos anys, el dia del seu sant patró Sant Francesc de Paula. L’any 1856 va fundar la Congregació de Germanes Dominiques de l’Anunciata.

REFLEXIÓ

Celebrem la seva festa el 19 de maig.

La coincidència de la solemnitat de la Pentecosta amb la festa de Sant Francesc Coll, ens motiva a aprofundir en la seva fidelitat per desenvolupar el do de l’Esperit, en els diversos dons i carismes que el mateix Esperit infon en l’Església a través de persones escollides.

El Pare Coll, dominic, missioner, fundador, va ser un home lliure i disponible, obert a l’acció de l’Esperit, atent a les necessitats de la humanitat, pobre i generós, fidel al seu ideal i, amb la fortalesa d’aquest mateix Esperit, va perseverar davant les dificultats i va portar endavant la seva obra amb fe, esperança i amor.

PREGÀRIA

Senyor, Vós que vàreu fer de Sant Francesc Coll, un infatigable apòstol de l’Evangeli i del rosari i l’enriquíreu amb les virtuts i les creus de les ànimes santes concediu-nos, per la seva intercessió, la gràcia que us demanem…

Feu que sapiguem imitar les seves gestes i doneu -nos fortalesa per a viure amb serenitat les alegries i proves de la nostra vida cristiana.

CANT

Pare Coll, ets l’apòstol i el profeta

VIDEO