SOPAR ITINERANT EL DIA 2/12/22

(Sobre)viure a Barcelona si no tens recursos és complicat. El divendres dia 2 de desembre a la nit, aproximadament un grup d’uns 30 mestres i religioses, van dedicar el seu temps a un dels col·lectius més necessitats de la nostra societat: aquells que dormen i viuen als nostres carrers, i que moltes vegades ens passen inadvertits i acaben formant part del mobiliari urbà, fent que vegem aquesta realitat amb normalitat.

Primerament, vam elaborar entrepans, i juntament amb caldo calent i fruita fresca, ens vam disposar a sortir als carrers a la recerca de tantes persones sense llar que viuen a Barcelona.

Abans de sortir al carrer, vam tenir un moment de reflexió comuna per ser conscients d’aquesta crua realitat: aproximadament, 2200 persones viuen als carrers a Catalunya. A Barcelona, sobretot, es concentren al centre de la ciutat, encara que a tots els districtes hi són presents. Les diferents institucions no són capaçes de donar resposta a tantes persones necessitades, i les estadístiques, any rere any, van creixent sobretot a partir de la pandèmia.

Què podem fer nosaltres per millorar aquesta realitat? Es un plantajament que ens hem de fer tots junts.

Donem les gràcies a tots els voluntaris/es que divendres a la nit van recórrer els

carrers de Barcelona, regalant el seu temps, oferint aliment per reconfortar el cos i

amor i respecte per escalfar l’ànima. Gràcies, de tot cor, per fer bategar el món.

Sandra (Equip PJV)