ENCÍCLICA DEL PAPA FRANCESC SOBRE LA FRATERNITAT UNIVERSAL

“Fratelli Tutti” (Germans tots) és la resposta que ofereix el Papa per construir “un món més just i fratern en les seves relacions quotidianes, en la vida social, en la política, en les institucions”.

La tercera encíclica del Papa Francesc signada a Assís, denuncia que amb “la pandèmia es va evidenciar la incapacitat d’actuar conjuntament” i espera que no perdem aquesta oportunitat per aconseguir més “fraternitat”.

Ell mateix ho comunicava el diumenge 4 d’octubre, després de la reflexió de l’Angelus

Ahir vaig anar a Assís per signar la nova encíclica, Fratelli tutti sobre la fraternitat i l’amistat social. La vaig oferir a Déu en la tomba de Sant Francesc, en qui em vaig inspirar com en l’anterior “Laudato si”. Els signes dels temps mostren clarament que la fraternitat humana i la cura de la creació són l’únic camí cap al desenvolupament integral i la pau com ja van indicar els sants papes Joan XXIII, Pau VI i Joan Pau II.

Avui a vosaltres que esteu a la plaça i també els de fora de la plaça, tinc l’alegria de regalar-vos la nova encíclica en l’edició extraordinària de L’Osservatore Romano i amb aquesta edició es reprèn la publicació diària impresa de L’Osservatore Romano. Que Sant Francesc acompanyi el camí de la fraternitat en l’Església als creients de totes les religions i de tots els pobles!

Carta encíclica Fratelli tutti del papa Francesc

Carta encíclica Fratelli tutti del papa Francesc sobre la fraternitat i l’amistat social en 100 cites a Catalunya religió

Altres informacions al Web de la Congregació

Santa Missa a Assís i firma de l’Encíclica