125 ANYS A L’ESCOLA D’ANGLÈS


 Homenatge a les germanes Dominiques de l’Anunciata
que allí sembraren….
El 25 d’abril va ser un dia de joia i d’acció de gràcies. Trobada de les germanes de bon matí a l’escola…passejant i evocant molts records de la vida que cadascuna va viure a la comunitat i al poble. Quantes vivències! Quantes persones venien al pensament!

Com no agrair aquest homenatge! Donar les gràcies per tot el que ha suposat de preparació fins arribar aquest dia. Tot mirant les fotografies, els treballs… se sentien les rialles i l’alegria de les abraçades d’uns i altres. Els passadissos i el pati s’anava omplin i tot mirant el campanar recordàvem les campanes que tantes vegades ens convocaven a l’escola.

Gràcies a tots, en especial als professors i professores per haver-nos fet sentir vives, il·lusionades encara pel que avui es diu: “Passió per educar”
.
Cap a la parròquia ens vam dirigir, allà va ser la segona trobada. Petits i grans compartírem l’eucaristia; una coral ben bonica ens acompanyà amb els cants. Alumnes, pares, germanes, junts lloàrem el Senyor. Les paraules de benvinguda d’en Lluis Carreras, Director titular de l’escola, ens van emocionar.

”Moltes germanes han passat pel nostre poble i molts nens i nenes han passat per la vostra escola. Amb vosaltres hem compartit la passió per educar i ara ens toca continuar la tasca que vàreu iniciar…

Creiem que parlem en nom de la parròquia i de bona part de la gent d’Anglès quan  manifestem el nostre agraïment a la tasca que durant tants anys heu fet dins de l’escola, a la parròquia i al poble…”
A l’acabar la celebració, no podia faltar l’himne al nostre estimat Sant Francesc Coll.

A la segona taula ens trobàrem moltes persones. No era cap restaurant; per a molts era un lloc ben significatiu, “La fàbrica Burés”, molts dels presents allí hi vam treballar. Aquí continuaren les converses i abraçades i com no, els brindis i els parlaments.

Unes paraules senzilles del Director de l’escola, que ens presentà les persones que volien comunicar-nos de cor alguns missatges. Se’l veia content i amb goig per aquesta celebració.

En Modest Jou, Director general de la FEDAC, ens digué, entre d’altre coses, que l’escola havia de ser un lloc on els alumnes continuessin somiant… i que el projecte educatiu “La passió per educar” fos la prioritat de l’escola.

Les paraules de les Germanes M. Isabel Andrés i Montserrat Font, Priora provincial i Presidenta del Patronat de la FEDAC, (Fundació Educativa Dominiques Anunciata Pare Coll) respectivament, animaren el sentit de la trobada y manifestaren el seu agraiment a aquest poble que ha mantingut sempre una gran estimació per les germanes.

Tant per les filles d’Anglès, com per a tantes altres germanes que a la comunitat d’Anglès i al poble donaren vida, era motiu d’alegria la celebració dels 125 anys de presència, seguint el camí del nostre estimat Fundador, sant Francesc Coll. Ara les germanes no hi viuen però continua el col·legi, l’obra que elles van iniciar.

L’alcalde d’Anglès el Sr. Pere Espinet i Coll ens oferí un obsequi -una placa- tot agraint la vida de les germanes en el poble. No podia ser millor la dedicatòria:
“Ensenyar amb els llibres és un llarg camí, però amb l’exemple…”

Volem agrair una vegada més a la comunitat educativa d’Anglès i col·laboradors, aquest dia dedicat a les germanes, dedicat a celebrar junts la vida de l’escola.

La vida donada d’uns i altres no es perd. El que s’ha sembrat de ben segur que el Senyor es cuidarà que les persones vagin recollint i sembrant el que han après.
Ens felicitem uns i altres per haver-hi estat presents.

Anglès, 25 d’Abril de 2015

Veure la galería de fotos