UNIFICACIÓ DE LES DUES PROVINCIES RELIGIOSES DE CATALUNYA

El dia 12 de desembre de 2012 a les 16 h, ens vam reunir a Manresa, juntament amb la priora general, la Gna. Mª Natividad Martínez, la secretària i ecònoma generals, les Gnes. del Consell provincial de la Província Sant Ramon de Penyafort i les Gnes. de l’Equip coordinador de la Província Mare de Déu del Roser.

El motiu de la convocatòria tenia com a finalitat principal la lectura del Decret d’Unificació de les dues províncies catalanes i temes relacionats amb la mateixa.

La reunió transcorregué en un clima de cordialitat, confiança, escolta i diàleg en el qual totes vam poder expressar informacions, opinions i sentiments amb total llibertat.

Vàrem viure un moment solemne en escoltar el Decret que la Gna. Mª Natividad Martínez va llegir, pel qual la Província Mare de Déu del Roser passava a formar part de la Província Sant Ramon de Penyafort, amb el seu recorregut històric, la seva trajectòria missionera, les seves vivències i projectes; tota la vida oferta amb generositat per tantes i tantes germanes des del 1925 fins la data d’avui. Són 87 anys que en aquesta parcel·la de l’Anunciata ha fet créixer el Regne de Déu amb totes les llums i ombres pròpies de la naturalesa humana.

Després d’una emotiva abraçada, la Gna. Mª Isabel Andrés, en nom de la Província Sant Ramon de Penyafort va expressar amb aquestes breus paraules els sentiments i desitjos de totes les germanes.

Estem cridades a formar un sol cos en un mateix esperit i una mateixa vocació i esperança en Crist. (cf. Ef 4, 4)

     Benvolgudes germanes de la Província Mare de Déu del Roser:

Amb actituds d’humilitat i confiança, valoració i respecte, pertinença i complementarietat, donació, escolta i comunicació, la nostra Província Sant Ramon de Penyafort us acull.

Que el Senyor ens concedeixi la força del seu Esperit perquè caminem juntes construint el seu Regne.
    
     Gnes. del Consell Prov Sant Ramon de Penyafort

Compartírem després un berenar preparat amb afecte per la comunitat de Manresa i després vam celebrar a la capella les solemnes Vespres, molt adients a aquest esdeveniment, participant intensament en les pregàries. Finalitzem amb el cant “Salve, Madre mía, Reina del Rosario” que va fer brollar les llàgrimes a més d’una germana.

Ens vam acomiadar amb tot l’afecte i amb ganes de participar juntes, unides en una mateixa flama, en la nova etapa provincial que iniciem.

Enllaç amb la pàgina web de la Congregació