TROBADA DELS TALLERS MISSIONERS I COMUNITATS MISSIONERES


«M’HA ENVIAT A PORTAR LA BONA NOVA ALS POBRES»

El dissabte dia 17 de novembre ens reuníem a la nostra casa d’Elisabets, un grup de 97 persones dels Tallers Missioners i Comunitats Missioneres convocades per la solidaritat amb el Tercer i Quart Món, donant així continuïtat a la formació per a la Justícia i la Pau. Fou tota una expressió d’amor i generositat vers els més vulnerables i pobres, que sempre esperen el gest gratuït de persones que han entès el missatge de Jesús: «Tot allò que feu a un d’aquests germans meus més petits a mi m’ho feu». Atendre les persones necessitades i en situació de pobresa és un dels reptes d’una societat cada cop més fracturada, un repte fonamental per a qui vulgui viure la vida des de l’experiència de l’Evangeli.

El tema «amb els pobres, des dels pobres» va ser l’eix central de la nostra trobada, impartit, amb molta senzillesa i qualitat humana i espiritual, per la gna. M, Victòria Molins, que ens va parlar des de la seva experiència en aquest món de les persones que pateixen i són víctimes d’un sistema que genera i fa més greus les desigualtats existents. Els punts desenvolupats van ser:

      1. Pobresa i marginació.
      2. Marginació i delinqüència, com a conseqüència.
      3. Què pot portar a la marginació.
      4. Com ajudar a sortir de la pobresa i la marginació des de les nostres opcions.

En aquest últim punt ens animava a posar amor, com-passió i esperança on no n’hi ha. Proximitat amb qui pateix, ajudant amb petits gestos d’amor i d’humanitat… Moltes d’aquestes persones, ens deia, no han conegut mai la calidesa d’una llar, ni la seguretat d’una feina. Atrapats per sempre, no saben ni poden sortir del seu trist destí, per les fronteres de separació que la mateixa societat aixeca envers ells.

Els cristians, seguidors de Jesús, hem de sentir-nos cridats a aportar amistat, sincera i oberta, als sectors marginats de la nostra societat. Són molts els qui necessiten una mà estesa que els ajudi en la situació concreta que viuen.

Ens va il·lusionar la filosofia de la ponent. Diu que ella no predica, només estima, escolta i dóna amor; perquè estimar, la fa feliç.

Desprès del diàleg i seguint l’ordre del dia, vam fer una emotiva i bonica pregària. Després comentàrem el seguiment dels Projectes Missioners, cursos 2011-2012 / 2012-2013 i la informació del que s’havia recollit amb els agraïments dels seus beneficiaris. Intercanvi de material (roba, pell, fil, llana, botons…) i acabàvem la jornada amb un berenar de germanor que tothom va agrair. Tots ens emportàrem a casa un bon record de la jornada i el compromís d’ajudar a pal•liar, en la mesura que es pugui, les diferents pobreses que hi ha en el nostre món.
                                                       Gna. Pilar Bosoms

Imatges de la Trobada