BICENTENARI DEL NAIXEMENT DE SANT FRANCESC COLL

La Congregació de les Germanes dominiques de l’Anunciata es torna a vestir de festa a dos anys i escaig de la canonització del seu fundador, el Pare Francesc Coll i Guitart.

Francesc Coll naixia a Gombrèn, un poble del Pirineu català, el 18 de maig de 1812, des d’on va escoltar la crida del Senyor, i lliurant-se plenament a ell no va escatimar ni un instant de la seva vida per seguir-lo amb fidelitat, fer vida el seu evangeli i entregar-lo amb generositat amb paraules i fets.

«La vida de Francesc Coll fou una vida perfecta, adornada de zel, incansable en els gairebé trenta anys que va recórrer Catalunya missionant i que feren el seu nom popular i venerat. Humil per naixement i no pas menys per elecció, se li veia la despreocupació pels aplaudiments, i la seva veu retronant com una trompeta evangèlica a les esglésies rurals i a les basíliques va sonar sempre amb tota senzillesa, tan característica en ell». «El santíssim rosari, cosa que equival a dir les lloances a Maria, fou el seu tema inesgotable» (P. Francesc Enrich, O.P.). obrà convençut que els temps més durs són els més propicis per a la sembra.

La priora general, en la carta que ha adreçat a la Congregació per iniciar les celebracions ens proposa aprofundir més i més en l’herència que el Pare Coll ens va deixar: en el seu esperit, marcat per la fe, l’esperança i la caritat; en l’obra que ens va deixar, l’Anunciata, el carisma dominicà, els seus ensenyaments espirituals. Herència que és tasca i responsabilitat de cadascuna de nosaltres i per a tota la vida. QUE NO S’APAGUI LA SEVA LLUM!

Bicentenario del nacimiento de San Francisco Coll: Web Congregación 
Visita l’espai Sant Francesc Coll 
Espai musical a la pàgina de la Congregació: Escolta i descarrega 

Desde la Comunidad de Calamba City

CELEBRACIONS DEL BICENTENARI A VIC 18 de maig de 2012 
CELEBRACIONS DEL BICENTENARI A GOMBRÈN 19 de maig de 2012
CELEBRACIO A L’ERMITA DE SANT JORDI 12 de maig
Vídeo de la celebració a sant Jordi