Portada Notícies/Actualitat

 

El dissabte, 11 de maig, amb la càlida rebuda de la Comunitat de Puig d’Olena (aprofito per tornar a donar les gràcies), un grup de vuit joves, juntament amb l’equip de PJV, vam gaudir d’una jornada de recerca personal compartida en grup, en comunitat.

Sota el lema ET CRIDO PEL TEU NOM, la nostra reflexió va girar entorn a la crida que Jesús ens fa a cadascú de nosaltres. És una crida personal i lliure, que implica una resposta personal i lliure. Una crida diferent per cadascú que necessita del silenci i la trobada per poder sentir-la. Una invitació a sortir del port anomenat por o comoditat per començar una travessia de vida a la qual la seva crida remou i encén el nostre interior. Des del nostre nom, des d’unes notes musicals, des del contacte amb la Natura i el despertar dels sentits, des del silenci, des de la llibertat, i amb clima de voler fer camí com els deixebles d’Emaús, des del compartir una taula plena de generositat, des de la pregària, la jornada va estar plena de moments personals, d’interioritat, de riures…però vull ressaltar el goig de compartir i viure que l’Anunciata sou testimoni del projecte del bon Francesc, que avui té sentit més que mai, que fer camí junts, amb totes vosaltres, ens ajuda a admirar i contemplar, a encendre un altre foc.Amb el repte de continuar aquest projecte de ser portadors de la Bona nova, de consolidar el grup de joves, de créixer en la fe, de viure el carisma, de caminar amb l’Anunciata, sols puc dir que sou llum que enceneu altres llums. Gràcies, set lletres que per separat no ens diuen res i juntes expressen un sentiment.

Rafa Chirivella

Entra al WEB de la Congregació:

Vídeo de la Trobada

 

El dia 6 d'abril de bon matí anàvem arribant les coordinadores de Pastoral de cada comunitat de la Província de Sant Raimundo de Penyafort a Viladrau. Ens donaren una càlida benvinguda tot l'equip de Pastoral de la Província amb la germana Glecy, que estaven des del dia anterior.

Teníem preparat un suculent esmorzar: una bona "coca", típica del poble amb xocolata, cafè, llet i... Després, va arribar la sessió de fotos personals al pati amb el fons espectacular del Montseny. Allà ens esperaven les germanes "reporteres" que ens feien les fotos individuals acompanyades de globus de diferents colors. Un cop acabada la sessió fotogràfica, ens vam dirigir a la sala de trobada presidida per la Mare de Déu.

La germana Glecy, delegada general de Pastoral, ens va donar la benvinguda i va començar l'animació de la jornada amb el títol "La felicitat està a l'interior i en voler sempre el que Déu vol". Va seguir amb diferents interrogants: per què hem estat convocades, gaudim de la vida, ens coneixem bé, com ens sentim per dins, sabem dates importants de les germanes, ens felicitem i celebrem les dades de la nostra professió religiosa, coneixem les xarxes socials que fan servir els joves, estem contentes de la nostra vocació, som acollidores ...?

Tots aquests interrogants eren per arribar al camp de Pastoral Vocacional que era el seu principal interès. És important conèixer-nos i conèixer els mitjans que fan servir els nostres joves per arribar-hi. Primer hem d'evangelitzar-nos per evangelitzar avui en comunió, tenint en compte la diversitat en què vivim en la nostra societat.

Llegiu-ne més...

 
Creiem que la resurrecció de Crist és la veritable esperança del món, aquella que no decep. És la força del gra de blat, de l’amor que s’humilia i es dóna fins al final, i que renova realment el món.

També avui aquesta força produeix fruit en els solcs de la nostra història, marcada per tantes injustícies i violències. Porta fruits d’esperança i dignitat on hi ha misèria i exclusió, on hi ha fam i manca treball, als pròfugs i refugiats a les víctimes del narcotràfic, del tràfic de persones i de les diferents formes d’esclavatge del nostre temps...

Que la Pasqua de Crist renovi la nostra vida i donem fruits d’amor, d’esperança, de pau. Al·leluia!
Que ressoni arreu del món aquest missatge: «Jesús és el Senyor, el Pare l’ha ressuscitat i ell viu per sempre enmig nostre.»
Del papa Francesc Pasqua del 2018
 

" Qué detalle, Señor, has tenido conmigo”

El dia 10 de març de 2019, diumenge, amb la presència de la Priora i Secretària provincials que estaven de visita canònica a la nostra comunitat, vam tenir el goig de commemorar els 75 anys de vida religiosa de la nostra germana Marina Fernández García. L'Eucaristia la va presidir Mossèn Salvador Mundó, que va centrar la seva homilia en els textos de la missa del primer diumenge de Quaresma, fent també al·lusió a la fugacitat del temps i al goig que ha d'experimentar la germana Marina de sentir-se acompanyada pel Senyor i poder viure en fidelitat aquests 75 anys de vida consagrada, i els que Ell li segueixi concedint, en la seva bondat i misericòrdia.

Déu ha estat fidel a l'aliança que va establir fa tants anys amb la germana Marina i ella ha anat responent amb generositat i alegria a la crida que un dia va sentir deixant-se seduir pel seu amor. En el transcurs de la seva llarga vida, 93 anys, amb moments de llums i ombres, sempre ha sentit la presència amorosa del Pare que la conduïa pel camí de la fe, de l’entrega i de l'amor.

Finalitzada l'Eucaristia totes les germanes ens vàrem reunir a la sala de comunitat per felicitar-la de forma més distesa. La germana Marina, com a bona asturiana, es va emocionar quan li vam cantar l'himne a la "Santina" i  "Asturias patria querida”. També se li van escapar algunes llàgrimes quan es van llegir les felicitacions de les germanes dels Consells general i provincial, així com la felicitació de la comunitat. Finalment la nostra germana va expressar un agraïment profund a totes les presents i a aquelles que des de la distància s'havien unit a la celebració d'acció de gràcies.

Les germanes del Consell provincial, Mª Rosa Masramon, Rosa Mª Picas, i totes les que formem part de les dues comunitats de la Casa Mare, hem tingut el goig de compartir aquesta jornada d'acció de gràcies al Senyor pel 75 aniversari de la primera professió de la nostra germana Marina Fernández; d'agrair la crida a la vida religiosa, la d'ella i la de cadascuna de nosaltres, i agrair també les gràcies obtingudes en tots aquests anys de consagració per anar descobrint, en el dia a dia, les crides constants que el Senyor ens va fer, i ens va fent, perquè continuem conreant la trobada amb Déu, la vida de fraternitat, el lliurament generós a la missió, encara que sigui de forma humil i senzilla, i ens esforcem també per ser testimonis vivents del llegat heretat del nostre estimat fundador, sant Francesc Coll. Que ell continuï il·luminant el nostre caminar com consagrades al Senyor en la Congregació de Dominiques de l'Anunciata; que Maria de l'Anunciació, disponible sempre a la voluntat de Déu, sigui el nostre principal referent, i que amb el salmista puguem dir: «Lloeu el Senyor, tots els pobles, glorifiqueu, tots els pobles. El seu amor amb nosaltres, la fidelitat del Senyor durarà sempre».(Salm 116)

Comunitat Vic-Residència. Març de 2019

Galeria d'imatges

 
Més articles...
Agenda
Agost 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner