generic cialis
Portada Notícies/Actualitat

 

Durant els dies de formació permanent que tinguérem a Cubao de l’1 al 3 de novembre, hi hagué un espai per rebre les Actes del XXVICapítol general.

La Gna. Glecy Punogbayan, conse-llera general, es trobava encara en aquestes terres d’orient i fou molt oportuna la seva presència perquè com a “mediadora” entre la Congregació i nosaltres ens va lliurar tan apreciat document que ens servirà de pauta i guia pel proper sexenni, tant per les germanes com per les comunitats.

Les va entregar durant la litúrgia vespertina, molt cuidada, amb una decoració adequada al moment i relacionada també amb el tema formatiu que s’havia aprofundit de la “Cultura vocacional”.

El símbol principal fou un arbre, recordant la cita de S. Francesc Coll OP Obres completes, p.53 que va acompanyar la celebració. Es va començar amb la processó del ciri pasqual i la introducció, seguit de cants, lectures, salms en diversos idiomes, fent present el que les mateixes Actes ens convoquen a la unitat en la diversitat.

Al mig de la celebració la Gna. Glecy va projectar i explicà l’estructura de les Actes, donant èmfasi als desafiaments que ens proposen a través del lema ”Convocades a evangelitzar-nos i evangelitzar avui en comunió en la diversitat”

A continuació hi hagué un espai de silenci prolongat para interioritzar el que es vivia i comunicar el que per cada una, pot significar el logo o qualsevol altra experiència que les germanes volguessin expressar. Tambi hi hagué un moment per col•locar un “mango” amb les nostres dades personals d’entrada a la Congregació, professió, etc inclús amb la foto com a compromís de consagrades, mentre s’escoltava el cant: “Nos has llamado por nuestro nombre y somos tuyas”

Arriba el moment en què la Gna. Glecy crida a les diferents comunitats i els fa entrega de les Actes, mentre ens diu a cada una: “May Santo Domingo de Guzman, San Francisco Coll and our Martyr sisters, grant you the grace to accept these Acts and make life”

(Que Sant Domènec de Guzman, Sant Francesc Coll i les nostres Germanes màrtirs, et concedeixin la gràcia d’acceptar aquestes Actes i fer-les vida).

També es van disstribuir uns dossiers de les Actes en llengua anglesa, treball que havia realitzat la Gna. Mariela de Villa per tal de facilitar a les germanes la seva comprensió i sobre tot a les joves en formació.

Igualment es va fer entrega d’un mural amb el Logo de les Actes, en diferents llengües, segons el lloc de procedència de les germanes asiàtiques.

Amb l’oració del Parenostre i el cant “Sant i fundador” es va donar per acabada aquesta celebració de lliurament de les Actes a Filipines.

Filipines, novembre, 2018.

Gnes. Dominiques de l’Anunciata a Àsia.

El text de la notícia en castellà al Blog: Asia Pare Coll
Veure la notícia i algunes imatges al Web General

 

El Màrtirs: una herència que parla amb una veu més forta que la dels factors de divisió

L'Església commemora avui, dia 6 de novembre, la memòria litúrgica dels 498 màrtirs que van donar la vida per Crist durant la persecució religiosa dels anys trenta del segle XX a l'Estat espanyol (en concret el 1934 i 1936-1937) i que van ser beatificats el 28 d'octubre de 2007 pel papa Benet XVI. Els màrtirs són «una herència que parla amb una veu més forta que la dels factors de divisió» Joan Pau II, Commemoració ecumènica dels testimonis de la fe del segle XX al Colisseu, 07.05.2000). 

Els màrtirs que formen aquest grup pertanyen a diversos Instituts de Vida Consagrada masculins i femenins, també al clergat diocesà.

La Família Dominicana amb un total de 74 màrtirs: 62 frares, 9 religioses dominiques, 1 germana contemplativa i 2 membres de l'Orde Seglar.

Set dominiques de l’Anunciata, exemplars en la caritat, plenes de zel per l’Evangeli, van escoltar la veu de Jesús: El servent  no és més que el seu Senyor. Si a mi m'han perseguit, també us perseguiran a vosaltres, si han guardat la meva Paraula, també la seva serà guardada (Jn 15, 20).

Ramona Fossas Románs, Adelfa Soro Bó, Teresa Prats Martí, Otilia Alonso González, Ramona Perramón Vila, de la Comunidad de Barcelona, carrer Trafalgar, Reginalda Picas Planas i Rosa Jutglar Gallart, de la Comunitat de Manresa.
 

Entrada al noviciat a Filipines.

El dia 3 de novembre a més de celebrar la festa del nostre estimat germà Sant Martí de Porres, també vam celebrar, amb goig, l’entrada al noviciat de dues joves vietnamites: l’Ana Hoang Ngoc Nga i l’Ana Nguyen Phoung Thuy.
Acabades les etapes d’aspirantat i postulantat que feren a la comunitat Mare de Déu del Roser de la ciutat de Ho Chi Minh, Vietnam, decidiren donar un pas més en el seguiment de Jesús i deixant família, amics, cultura i la seguretat que els podia brindar el seu entorn i la seva terra, amb la mirada posada endavant van creuar el mar i s’arriscaren a arribar a Filipines per començar el noviciat.

L’entrada va tenir lloc a la comunitat de Quezon City, Cubao, Metro – Manila coincidint amb la trobada de formació permanent de les tres comunitats, essent una oportunitat per ser-hi totes les germanes i acompanyar-les en aquest pas tan important en la vida religiosa.

Ha estat també una coincidència joiosa la presència de la Gna. Glecy Punongbayan, consellera general, per  rebre en la Congregació a les joves Nga i Thuy.

La cerimònia d’entrada fou en l’oració de les Laudes amb una Litúrgia molt cuidada i preparada per la Gna. Joyce Frianeza responsable de la formació en Vietnam, seguint  el ritual de la nostra Congregació adaptat a la situació concreta. La Gna. Sagrario representant de la Priora Provincial a Filipines els imposà la creu que serà el distintiu d’aquesta etapa del noviciat.

La Gna. Marta Alicia Rivas, mestra de novícies i la comunitat – noviciat de Calamba els va donar la Benvinguda i totes les germanes felicitaren a les dues noves novícies.

La província Sant Ramon de Penyafort està de festa i alhora tota la Congregació perquè el Senyor ens ha visitat regalant-nos dos nous membres que amb la seva ajuda i la nostra col•laboració arribaran a consagrar-se a Ell i al seu Regne.
3 de novembre de 2018

Gnes. Dominiques de l’Anunciata a Àsia

Veure les imatges

Veure la notícia al web de la Congregació

 

El dia 6 d’Octubre. Un dia molt especial per les Germanes Dominiques de l'Anunciata, Província Sant Ramon de Penyafort: Inauguració i benedicció del nou pavelló de la Casa d’Espiritualitat i Colònies de la Casa Pare Coll de Gombrèn i lliurament de la programació provincial pel curs 2018 2019.

EL  SEU CRIT NO HA PERDUT EL SEU RESSÓ

Els ressons de la paraula del Pare Coll que ara us vull contar són els següents:

-La creació d’una nova casa connectada a la casa on el Pare Coll nasqué, on pouar l’amor de Déu i la seva empenta vocacional, esdevenint en el futur una crida que vetllaria per l’educació d’infants i joves.
-La Programació provincial, Far que ha d’il·luminar els camins d’evangelització del món d’avui, segons el carisma del Pare Coll.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Agenda
Novembre 2018
L M X J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner